Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet okul aile birliği yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerine çağrıda bulunarak, “Çifte standarda uğramak istemiyoruz. Kamu hizmeti sunmak istiyoruz. Beslenme Saati Projesini ihtiyaç sahibi okullarda uygulamak için dayanışma bekliyoruz, eşitlik bekliyoruz, adil bir duruş bekliyoruz” dedi.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz"

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet okul aile birliklerinin temsilcilerini, velileri Dernekler Yerleşkesinde kahvaltı programında ağırladı. Başkan Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Sizlerle soframızı paylaşmaktan onur duyuyoruz. Biz okul aile birliklerini çok önemsiyoruz. Uzun zamandır okul aile birlikleriyle bir araya gelmeye çalışıyoruz ama bazen uğradığımız çifte standart nedeniyle sizlerin iletişim bilgilerine erişemediğimizden dolayı herkese ulaşamadık. Bazen okullardan, bazen Milli Eğitimden bilgi alamadık. Kamu kurumu olmamıza rağmen ne yazık ki ‘Hizmet etmek istiyoruz. Okul aile birlikleriyle bir araya gelmek istiyoruz’ desek de bazı sıkıntıları aşamadık.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 1

KENT ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Okul aile birlikleri toplum ve okul hayatında önemli bir rol oynuyor. Çocuklarımızın eğitim yolculuğunda sizlerin bir köprü görevi gördüğünüzü düşünüyoruz. Eğitimdeki başarı öğretmen, idareci ve sizlerin işbirliğiyle mümkün oluyor. Çocuklarımızın gelişimi için verdiğiniz özveri geleceğimizin şekillenmesinde de önemli bir etkiye sahip. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık. Tüm çocuklar için çalışıyorsunuz. Varlığınız çok kıymetli. Kent adına teşekkür ediyorum.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 2

“MUTLULUK VE GURUR VERİCİ”

Çocuk yetiştirmek bu dönemde gerçekten zor. Ben de bir anneyim, ben de evlat yetiştiriyorum. Siyaset gelir geçer en nihayetinde bu kentte yaşayan insanlarız. Belediye başkanı olduktan sonra da aynı milletvekilliği dönemimde olduğu gibi elimizden geldiği kadar çocuklarımız, gençlerimiz ve aileler için hizmet etmeye çalışıyoruz. Onların hayatlarını bir nebze olsa da güzelleştirebilirsek ne mutlu bize. Yüzlerdeki her bir tebessüm, çocuklarımızın her bir başarısı büyük bir mutluluk ve gurur verici.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 3

BESLENME SAATİ PROJESİNİ ANLATTI

İzmit’in her bir evladının bu kentin ve ülkenin geleceği olduğunu hepimiz biliyoruz. Kıymetli evlatlarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu büyümeleri sadece ailelerin ve öğretmenlerin değil hepimizin sorumluluğu. Bizler de gücümüzün yettiğince okullarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve ailelerimize gerek bireysel gerek kurumsal hizmetler sunmaya çalışıyoruz. İşte bu sebeple başlattığımız bir projemiz var. Yaklaşık 2 yıldır okullara ve Milli Eğitime anlatmaya çalışıyoruz. Projemizin adı Beslenme Saati Projesi.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 4

“İNİSİYATİF MÜDÜRLERE BIRAKILDI”

Biz aslında projelerimizi Milli Eğitim üzerinden okullara okullar üzerinden de sizlere ulaştırmak istedik. Kurumsal olarak hareket etmeye çalıştık ama gördük ki sizlere ve okullara çok ulaştırılamıyor. O yüzden de uzun bir süredir okulları tek tek ziyaret etmeye başladık. Beslenme Saati Uygulamasını uygun okullara yaymak için ciddi bir çaba içerisindeyiz. Kaymakam bey destekliyor, Milli Eğitim Müdürü de okul müdürlerine inisiyatif bıraktı. ‘Eğer okullar kabul ederse bu hizmeti sunabilirsiniz’ dedi ancak yöneticilerin bazı korkuları ve kaygıları nedeniyle çok sayıda okula bu hizmeti henüz sunamadık.

“CİDDİ BİR KAPASİTEYE SAHİP AŞEVİMİZ VAR”

Biz her bir çocuğun sağlıklı bir zihin ve sağlıklı bir vücut ile yetişmesini istiyoruz. Toplumun sağlıklı bir geleceğe sahip olması anlamına geleceği için çocukların beslenme ihtiyaçlarına destek sunmaya çalışıyoruz. Birçok aile ekonomik olarak zorlanıyor. Aileler çocuklara harçlık verirken okul çantasının yanına kumanya koyarken bile sıkıntı çekiyor. Göreve gelir gelmez yaptığımız işlerden bir tanesi devasa bir aşevi kurmaktı. Ciddi bir kapasiteye sahip bir aşevimiz var.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 5

“MİLLİ EĞİTİME SUNDUK”

Aşevimiz denetimli ruhsatlı, AFAD’ın da tescil ettiği mutfaklardan bir tanesine sahibiz. Dışarıdan hizmet almak yerine tamamen kendi özdenetimimizle yaptığımız yemek hizmetimiz var. Şu anda yaptığımız birçok hizmet tamamen kendi özgücümüzle sunduğumuz hizmetlerdir. Dışarıdan satın almayı azalttık. Aşevi sayesinde Beslenme Saati Uygulamasını okullara, Milli Eğitime sunduk.

“HİÇBİR ÇOCUĞU AYIRT ETMİYORUZ”

Ne yazık ki şu anda bu projemiz 2 okulda uygulanıyor. Biz istiyoruz ki sizlerin destekleriyle bu uygulamamız ihtiyaç sahibi okullarda uygulansın. Hiçbir çocuğu ayırt etmeksizin bir öğün ücretsiz yemek hizmetini çocuklara sunmak istiyoruz. Bunu da hijyen kurallarına uygun, besleyicilik değeri yüksek, meyvesiyle, ana yemeği ve içeceğiyle birlikte ulaştırmak istiyoruz.

“OKULLARDA BİZE DESTEK VERİN”

Okullara yemekleri kendimiz getiriyoruz. Hiç kimsenin işini zorlaştırmadan hareket etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Milli Eğitim protokol yapmadığı için ve okul idarecileri üzerinden bazı şeyleri çözemediğimiz için sizleri davet etmek ve bilgilendirmek istedik. Bu bir kamu hizmetidir. Ama biz milli eğitim müdürlüğünü bu protokolü yapmaya ikna edemedik.

“ÇOCUKLARIMIZIN HİZMETE İHTİYACI VAR”

Ne yazık ki geçmiş dönemde bütün belediyelerle okul bahçelerinde bir sürü etkinlik yapılmasına rağmen okul bahçelerinde bir sürü projeler yapılmasına rağmen bizim teklifimiz kabul edilmedi. Bizim derdimiz siyaset değil, bizim derdimiz gerçekten kamu hizmeti. Bu hizmeti gerekirse görünmez bir şekilde de sunmaya hazırız. Biz bu hizmeti siyaset üstü bir anlayışla samimiyetle sunmak istiyoruz. Çocuklarımızın bu hizmete ihtiyacı var.

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 6

“OKULLAR TİCARETHANE DEĞİLDİR”

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürüne çağrı yapıyorum; Çifte standarda uğramak istemiyoruz. Biz bir kamu kurumuyuz. Bir kamu hizmeti sunmak istiyoruz. Bu kamu hizmeti diğer illerde, ilçelerde nasıl Milli Eğitimlerle dayanışma göstererek yapılıyorsa aynı hizmeti bizde sunmak istiyoruz. Zaman zaman kantinciler gerekçe gösteriliyor. ‘Onlarında para kazanması lazım’ deniliyor. Tabii ki kantinciler esnaf arkadaşlarımız tabii ki para kazanacaklar ama okullar ticarethane değildir. Okullar eğitim yuvalarıdır.

“BİZ EŞİTLİK BEKLİYORUZ”

Okulların ihtiyaçları kantincilerden alınan ihale bedelleriyle karşılanıyor, onu da anlıyorum ama okulların bu ihtiyaçları önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmalıdır. Ana görev onlarındır. Bu ihtiyaçları karşılamak için çocukların kantincilere mahkum edilmesi doğru bir şey değildir. Biz Beslenme Saati Projesi için dayanışma bekliyoruz, eşitlik bekliyoruz, adil bir duruş bekliyoruz.

“BU ANLAYIŞ ÇOCUKLARIMIZA ZARAR VERİYOR”

107 bin insanın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanı olarak milletime hizmet etmek için çırpındığım bir dönemde siyaset yapmadığım halde karşımdaki bazı kitlelerin siyasi gerekçelerle engellenmiş olmak kanıma dokunuyor. Bu anlayış hem çocuklarımıza hem ailelere zarar. Bu projeyi 2022 yılında başlattık. 2023 yılında da devam ediyoruz ama ne acıdır ki bu güzel hizmetten sadece 2 okul faydalanıyor. O da 2 müdürün cesaretiyle ve inisiyatifiyle”

Hürriyet, "Çifte standart istemiyoruz" - Resim : 7

Kaynak: BÜLTEN