Herkes yapıyor ama istedikleri gibi olmuyor! Ağızda dağılan un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan un kurabiyesi, çay vakitlerinin de mükemmel eşlikçilerindendir. 7’den 77’ye nerede ise tüm damak tatlarına hitap eden un kurabiyesinin yapımı ise bir hayli zahmetlidir.
Tam tadını tutturabilmek için malzemelerin doğru ölçüde olmasına ihtiyaç duyan un kurabiyesi, bazı kişiler için oldukça sıkıntılı bir sürece sahiptir. Peki, un kurabiyesi yapımının püf noktaları nelerdir? Un kurabiyesinde hangi malzemeler kullanılır? İşte eşsiz un kurabiyesi yapımına dair ayrıntılar…
AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Ağızda dağılan un kurabiyesi hazırlamak için gereken malzemeler şu şekilde:
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 250 gram tereyağı (arzuya göre margarin de olabilir)
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
- 1 tane kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı kadar un
AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?
Tereyağını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında sıvıyağ, pudra şekeri, sirke ve yumurtayı genişçe bir kaba ekleyin ve üzerine de tereyağını ilave edin. Kabartma tozunu ve vanilyayı da ekledikten sonra tüm malzemeler birbirlerine karışana kadar hamuru yoğurun. Unu azar azar ekleyin ve hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin.
Kıvamını tutturduğunuz kurabiye hamurunu bir streç ile kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Hazır hale gelen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altları pembeleşinceye kadar pişirdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin.
Pudra şekerini ilave ettiğiniz un kurabiyelerinizi iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. İşte mükemmel un kurabiyeniz artık yenmeye hazır. Afiyet olsun!