Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk Tarifi: Ye Beni Tavuk Nasıl Yapılır? 27 Aralık 2023 Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk

27 Aralık Çarşamba günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta maratonunda günün yıldız yemeği Ye Beni Tavuk oldu. Haftanın üçüncü günü yayınlanan altın yarışında günün menüsü Ye Beni Tavuk oldu. Tezgah başına gelen 4 gelinin görevi Gelinim Mutfakta Ye beni Tavuk nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk tarifi..

Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk Tarifi: Ye Beni Tavuk Nasıl Yapılır? 27 Aralık 2023 Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk

Kanal D ekranında canlı yayınlanan Gelinim Mutfakta programında haftanın üçüncü günü geldi. Nursel Ergin sunumuyla ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta yarışında günün çeyrek altınını kazanmak için kollar sıvandı. Hafta içi her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1288. bölüm menüsü belli oldu. 27 Aralık Çarşamba günü ekrandaki yerine yerleşen Gelinim Mutfakta yarışının yıldızı Ye Beni Tavuk oldu. Gelinim Mutfakta Yeşim, Gelinim Mutfakta Aleyna, Gelinim Mutfakta Tuğba ve Gelinim Mutfakta Gamze kolları sıvadı ve günün yemeği Ye Beni Tavuk oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk nasıl yapılır? İşte merak edenler için 27 Aralık Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk tarifi..

Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk Tarifi: Ye Beni Tavuk Nasıl Yapılır? 27 Aralık 2023 Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA YE BENİ TAVUK TARİFİ 27 ARALIK 2023

MALZEMELER:

1 adet tavuk

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

2 diş sarımsak

Limon dilimleri

YE BENİ TAVUK YAPILIŞI:

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavuğu yıkayın ve kurulayın. Tavuğun içine ve üzerine zeytinyağını sürün.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi serpiştirin. Sarımsakları soyun ve bütün ya da dilimlenmiş olarak tavuğun içine yerleştirin.

Limon dilimlerini tavuğun üzerine yerleştirin. Tavuğu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Fırını önceden ısıttığınız 200 dereceye getirin ve tavuğu içine koyun.

Tavuğun üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Arada bir ters çevirerek her iki tarafının da güzelce pişmesini sağlayın.

Tavuk piştikten sonra fırından çıkarın, birkaç dakika dinlendirin ve sonra dilimleyerek servis yapın. Deneyen herkese afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız