Gelinim Mutfakta Turunçlu Akdeniz Tatlısı Tarifi: Akdeniz Tatlısı Nasıl Yapılır? 15 Aralık Turunçlu Akdeniz Tatlısı

Gelinim Mutfakta 15 Aralık Cuma günü ekrana gelen hafta finali bölümü geldi. Hafta finalinde 4 gelinin ödevi Turunçlu Akdeniz Tatlısı oldu. Yeşim, Aleyna, Tuğba ve İrem arasındaki kıyasıya altın yarışında günün lezzeti Turunçlu Akdeniz Tatlısı nasıl yapılır araştırıldı. İşte 15 Aralık Cuma Gelinim Mutfakta Turunçlu Akdeniz Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Turunçlu Akdeniz Tatlısı Tarifi: Akdeniz Tatlısı Nasıl Yapılır? 15 Aralık Turunçlu Akdeniz Tatlısı

Gelinim Mutfakta sevenlerin beklediği yeni bölüm geldi. Hafta içi her gün saat 13.00 olduğunda yeni bölümüyle yayına giren Gelinim Mutfakta altın yarışı hız kesmedi. Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 15 Aralık Cuma yayınlanan 1280. bölümün yıldızı Turunçlu Akdeniz Tatlısı oldu. Yeşim, Aleyna, Tuğba ve İrem arasında bugünün çeyrek altın kazanmasına destek veren lezzet Turunçlu Akdeniz Tatlısı oldu. Hafta finali bölümü ile sevenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta yarışında yaşananlar izlenirken bir yandan da günün tarifi merak edildi. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin hafta finali bölümünde çeyrek altını Turunçlu Akdeniz Tatlısı en iyi yapana verdi. Ferahlatıcı bir lezzet sunan tatlı olan turunç meyvesi ile yapılan Turunçlu Akdeniz Tatlısı nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Turunçlu Akdeniz Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Turunçlu Akdeniz Tatlısı Tarifi: Akdeniz Tatlısı Nasıl Yapılır? 15 Aralık Turunçlu Akdeniz Tatlısı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA TURUNÇLU AKDENİZ TATLISI TARİFİ 15 ARALIK 2023

MALZEMELER:

4 adet turunç

1 su bardağı su

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

Yarım su bardağı tuzsuz beyaz peynir

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

ŞERBET İÇİN:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

İlk olarak turunçları güzelce yıkayın. Kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.

Rendelediğiniz turunç kabuklarını ve suyunu bir tencereye alıp üzerine 1 su bardağı su koyun. Yarım su bardağı toz şeker ekleyin.

Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra irmiği ekleyip karıştırın. İrmiği ekleyip sütü, zeytinyağını ve yoğurdu koyun.

Karışım koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tatlı karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şerbet için suyu, toz şekeri ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp 10 dakika kadar kaynatın. Karışımı ocaktan alıp soğutun.

Tatlı karışımı iyice soğuduktan sonra içine rendelenmiş turunç suyu, beyaz peynir ve dövülmüş ceviz içini ekleyip karıştırın.

Karışımı bir kaba alıp üzerine soğuyan şerbeti dökün. Tatlıyı iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis edin. Herkese afiyet olsun..