Gelinim Mutfakta Tahinli Katmer Tarifi: Tahinli Katmer Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Tahinli Katmer oldu. Türk mutfağına ait geleneksel bir lezzet olan Tahinli Katmer nasıl yapıldı merak edildi. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Tahinli Katmer tarifinin püf noktalarını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Tahinli Katmer tarifi..

Gelinim Mutfakta Tahinli Katmer Tarifi: Tahinli Katmer Nasıl Yapılır?

Hafta içi her gün ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında her gün farklı bir yemek yapılıyor. Tatlıdan tuzluya, etten tavuğa kadar çok sayıda yemek çeşidinin ekrana geldiği Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başlıyor. 2 Kasım Perşembe günü yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta programında günün yıldızı Tahinli Katmer oluyor. Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi Tahinli Katmer nasıl yapılır merak ediliyor. Türk mutfağına ait geleneksel bir lezzet olan Tahinli Katmer yapımı araştırılıyor. İnce hamurla yapılan ve genellikle tatlı veya tuzlu iç malzemelerle doldurulan bir çeşit börek olan Tahinli Katmer yapımına dair püf noktalar haberimizde yer alıyor. İşte 2 Kasım Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta altın yarışının ana lezzeti Tahinli Katmer tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAHİNLİ KATMER TARİFİ

Malzemeler:

Yufka hamuru

Tahin

Şeker

Tereyağı veya sıvı yağ

Gelinim Mutfakta Tahinli Katmer Tarifi: Tahinli Katmer Nasıl Yapılır? - Resim : 1

Yapılışı:

İlk adım olarak yufka hamurunu açın ve tek bir kat yufkayı düz bir zemine serin.

Yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün.

Ardından tahini yufkanın üzerine eşit bir şekilde yayın.

Şeker serpiştirerek tatlıyı tatlandırın. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yufkayı rulo şeklinde sarın ve rulo halindeki yufkayı dilimlere kesin.

Kesilmiş dilimleri yağlı bir tepsiye dizin.

Üzerlerine eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ sürün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi yaklaşık 20-25 dakika olabilir.

Tahinli katmeri sıcak servis edin. Bu şekilde lezzetli bir tat damağınızda kalacak. İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri veya dövülmüş ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız