Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı Tarifi: Pirinçli Bartın Mantısı Nasıl Yapılır? Pirinçli Bartın Mantısı

Altın yarışında yepyeni bir haftaya başlandı. Kanal D yapımı Gelinim Mutfakta yeni bölümün startı verildi. 11 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen yeni bölümde Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı tarifi verildi. Peki, Pirinçli Bartın Mantısı nasıl yapılır? Merak edilen tarifin püf noktaları geldi. İşte Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı tarifi verildi. Kanal D ekranının popüler yapımlarından Gelinim Mutfakta yepyeni bir haftaya başlangıç yaptı. Yeşim, Tuğba, Aleyna ve İrem arasında ekrana gelen altın yarışında her gün bir gelin çeyrek altın, her hafta finalinde bir gelin 10 adet altın bilezik kazandı. 11 Aralık Pazartesi günü ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta haftanın ilk bölümünde dev lezzet ekrana geldi. 11 Aralık 1276. bölüm ile izleyicilerin karşısına gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün yıldızı Pirinçli Bartın Mantısı oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yemeği Pirinçli Bartın Mantısı yapımına başladı. Özellikle Türk mutfağına ait bir tarif olmayan Pirinçli Bartın Mantısı zaman içinde yorumlanarak mutfağa girdi. Herkesin severek yediği mantı çeşitleri arasında yer alan pirinçli mantı tarifi geldi. Farklı lezzetlerden olan Pirinçli Bartın Mantısı yapımına dair püf noktalar belli oldu. Peki, Pirinçli Bartın Mantısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Pirinçli Bartın Mantısı Tarifi: Pirinçli Bartın Mantısı Nasıl Yapılır? Pirinçli Bartın Mantısı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI TARİFİ

MALZEMELER:

Hamur İçin:

2 su bardağı un

1 yumurta

Yarım su bardağı su

Bir tutam tuz

İç Harcı İçin:

1 su bardağı pirinç

200 gram kıyma

1 soğan

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sos İçin:

Yoğurt

Sarımsak

Nane

YAPILIŞI:

Hamur için unu geniş bir kaba alın. Ortasını açıp yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyin. Yavaşça karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru streç filmle örtüp dinlenmeye bırakın. İç harcı için pirinci yıkayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin. Pirinçler şişince kaynamaya bırakıp suyunu süzün.

Bir tavada ince doğranmış soğanı soteleyin. Kıyma ekleyip kavurun. Pişen pirinçleri ekleyip karıştırın. Baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açmaya başlayın. Açılan hamurun içine pirinçli harç koyup istediğiniz şekilde kapatın.

Kapattığınız mantıları kaynar suda haşlayın. Haşlanan mantıları süzüp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane sosu gezdirin. Afiyet olsun..