Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi: Pamuk Prenses Pastası Nasıl Yapılır?

12 Aralık Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Pamuk Prenses Pastası oldu. Haftanın ikinci günü çeyrek altın yarışının galibini belirleyecek Pamuk Prenses Pastası nasıl yapılır merak edildi. Peki, Pamuk Prenses Pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası tarifi..

Ekran başındaki izleyicilerin gündeminde ilk sırada yer alan Gelinim Mutfakta yeni bölüm geldi. 12 Aralık Salı günü yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta haftanın ikinci yayınının lezzet haritası verildi. 12 Aralık Salı günü 4 gelin Pamuk Prenses Pastası yapmaya başladı. Haftanın ikinci yayınında Pamuk Prenses Pastası yapan gelinler çeyrek altın yarışına girişti. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin günün tarifini maddeler halinde sıraladı ve tatlı yapımına geçildi. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyen Gelinim Mutfakta ekibinin yaptığı Pamuk Prenses Pastası tarifi geldi. Hem bir o kadar pratik hem de leziz olan Pamuk Prenses Pastası püf noktaları sıralandı. Peki, Pamuk Prenses Pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası tarifi..

Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası Tarifi: Pamuk Prenses Pastası Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA PAMUK PRENSES PASTASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 yumurta

2 kahve fincanı şeker

1 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı sıvı yağ

3 kahve fincanı un

2 tepeleme yemek kaşığı kakao

1 kabartma tozu

1 vanilya

BEYAZ KREMA İÇİN:

Yarım litre süt

1 çay bardağı şeker

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 vanilya

100 gram labne peyniri

KAKAOLU SOS İÇİN:

Yarım litre süt

1, 5 yemek kaşığı nişasta

Yarım su bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Kek malzemelerini iyice karıştırın. Kalıbın her yerini tereyağı ile iyice yağlayıp unlayın. Kek hamurunu kalıbın içine boşaltın.

Kalıbı 3-4 kez yere vurarak hava boşluklarının çıkmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik ısıtılmış fırında 25 dakika pişmeye bırakın.

Kek piştikten sonra 3-4 dakika bekleyip servis tabağına ters çevirin.

Beyaz krema için bir kaseye vanilya ve labne peyniri hariç diğer malzemelerin tümünü alıp karıştırın. Pişmeye bıraktığınız beyaz kremayı özdeşleştirin.

Beyaz krema kaynayınca altını kapatıp vanilya ekleyin. 5 dakika tutup ardından labneyi ekleyin. İyice karıştırıp kekin içini doldurun.

Çikolatalı sosu pişirip soğutun. Pişen çikolatalı sosu beyaz kremanın üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..