Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta Tarifi: Mor Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır? Mor Havuçlu Pasta Tarif

18 Aralık Pazartesi günü yepyeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta yarışmacıları ilk güne başladı. Haftanın ilk canlı yayını tatlı ile açıldı. Gelinim Mutfakta takipçilerine hem yapması kolay hem de bir o kadar leziz Mor Havuçlu Pasta tarifi verildi. Nursel Ergin Gelinim Mutfakta 1281. bölümün yıldızı Mor Havuçlu Pasta püf noktalarını sıraladı. Gelin bu lezzetin detaylarına bakalım. İşte Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta tarifi..

Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta Tarifi: Mor Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır? Mor Havuçlu Pasta Tarif

Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta tarifi verildi. 18 Aralık Pazartesi günü yepyeni bir haftaya start veren Gelinim Mutfakta yarışında günün yıldızı belli oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün leziz tarifini yapmaya koyuldu. Hafta içi her gün saat 13.00'da yayına giren Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. 18 Aralık Pazartesi günü ekrandaki yerine yerleşen Gelinim Mutfakta programının haftanın ilk tarifi Mor Havuçlu Pasta oldu. Gelinim Mutfakta sunucusu Nursel Ergin haftanın ilk bölümünde çeyrek altının sahibini seçecek Mor Havuçlu Pasta tarifini sıraladı. Peki, Mor Havuçlu Pasta nasıl yapılır? Tarifi oldukça ilginç ve sağlıklı bir seçenek olan Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta detaylarını sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta tarifi..

Gelinim Mutfakta Mor Havuçlu Pasta Tarifi: Mor Havuçlu Pasta Nasıl Yapılır? Mor Havuçlu Pasta Tarif - Resim : 1

18 ARALIK 2023 GELİNİM MUTFAKTA MOR HAVUÇLU PASTA TARİFİ

MALZEMELER:

Hamur İçin:

2 su bardağı rendelenmiş mor havuç

4 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Kreması İçin:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

1 su bardağı taze çilek veya böğürtlen

Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırın.

Mor havuçları rendeleyin ve karışıma ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve isteğe bağlı olarak vanilini ekleyip karıştırın.

Ceviz içini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Krema için tereyağını eritin.

Unu ekleyin ve kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Sütü ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Toz şekeri ve vanilini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine kremanızı sürün.

İsteğe bağlı olarak taze çilek veya böğürtlenle süsleyin. Son olarak pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız