Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana Tarifi: Mutancana Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutancana Tarifi

Gelinim Mutfakta yepyeni haftanın ilk yemeği Kuzu Mutancana oldu. Osmanlı'dan günümüze gelen lezzet dolusu tarifin püf noktaları belli oldu. 4 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana yapımına başlandı. Peki, Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana tarifi..

Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana Tarifi: Mutancana Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutancana Tarifi

Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana tarifi geldi. Kanal D ekranında hafta içi her gün aynı saatte yayına giren Gelinim Mutfakta programında yepyeni hafta başladı. 4 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında günün yemeği Kuzu Mutancana oldu. Ekran başındaki izleyicilerin gündeminde ilk sırada yer alan Mutancana tarifi püf noktaları belli oldu. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana yapımına başlayan gelinler altın yarışına devam etti. 4 gelin ile 4 kayınvalidenin yer aldığı altın yarışında günün yıldızı Kuzu Mutancana nasıl yapılır sizler için derledik. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana tarifi..

Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana Tarifi: Mutancana Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutancana Tarifi - Resim : 1

4 ARALIK GELİNİM MUTFAKTA KUZU MUTANCANA TARİFİ

MALZEMELER:

800 gr kuzu eti

100 gr arpacık soğan

50 gr soyulmuş iç badem

50 gr kuru kayısı

30 gr razaki üzüm

50 gr kurutulmuş mürdüm eriği

50 gr kuru incir

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı bal

Tuz

2 su bardağı ılık su

2 çay kaşığı sumak

YAPILIŞI:

Bol malzemeli yemeklerden olan Kuzu Mutancana tarifi geldi. Eriyen tereyağı üzerine kuzu etini ilave edin.

Suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.

Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

45 dakika piştikten sonra içine üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin. Ardından 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, julyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız