Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Tarifi: Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır? 16 Şubat Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Malzemeleri

Hafta finaline yakışır tarifle gelen Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı yapan gelinler tezgaha geçti. 16 Şubat Cuma günü Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı yapıldı. Peki, Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Tarifi: Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır? 16 Şubat Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Malzemeleri

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan Gelinim Mutfakta yeni bölüm lezzeti belli oldu. Haftanın son günü Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı yapan gelinler hünerlerini sergiledi. 16 Şubat Cuma günü seyircilerin karşısındaki yerini alan Kanal D fenomen yapım Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı malzemeleri araştırılmaya başladı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Gelinim Mutfakta Nevzine tatlısı yapan gelinler maharetlerini konuşturdu. 16 Şubat Cuma Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı yapımında püf noktaları sunucu Nursel Ergin tarafından aktarıldı. Peki, Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Tarifi: Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır? 16 Şubat Gelinim Mutfakta Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Malzemeleri - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ USULÜ NEVZİNE TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

Yarım çay bardağı pekmez

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı karanfil tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

Yarım limon suyu

Kayseri Usulü Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.

10 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp kenara alın. Bir başka tencerede sıvı yağ ve irmiği kavurun.

İrmiğin rengi hafifçe değişene kadar kavurmaya devam edin.

Üzerine suyu ve sütü ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynayan karışıma toz şekeri, pekmezi, tarçını, karanfil tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Ardından iri kıyılmış cevizleri de ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Tatlı karışımı kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.

Ilınan tatlı karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verin ve servis tabağına dizin.

Hazırladığınız şerbeti sıcak olarak tatlıların üzerine dökün.

Tatlıların şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.

Servis yapmadan önce üzerlerine hindistancevizi veya çekilmiş ceviz serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..