GELİNİM MUTFAKTA ARTVİN MANTISI (HINGEL) TARİFİ: Hıngel Nasıl Yapılır? Artvin Mantısı (Hıngel) Malzemeleri
Yepyeni bir hafta maratonuna başlayan Gelinim Mutfakta 1346. bölüm start aldı. Haftanın ilk günü ekrana gelen yapımda günün yıldızı Artvin Mantısı (Hıngel) oldu. 7'den 70'e herkesin severek yediği Hıngel tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi..
Kanal D canlı yayın Gelinim Mutfakta takip eden izleyiciler yeni bölüme odaklandı. 18 Mart Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1346. bölüm yemeği Artvin Mantısı (Hıngel) oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi püf noktaları sizler için araştırdık. Her yörenin farklı bir tarzda yaptığı Hıngel tarifi geldi. Peki, Artvin Mantısı (Hıngel) nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Artvin Mantısı (Hıngel) tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ARTVİN MANTISI (HINGEL) TARİFİ
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
3-4 orta boy patates
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tereyağı
Su
HINGEL NASIL YAPILIR?
Artvin Mantısı (Hıngel) için önce patatesleri haşlayın. Ardından iyice ezin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber karıştırıp soğutun.
1 yumurtayı 1 su bardağı ılık suyla çırpın. Tuz ekleyin. Üzerine yavaş yavaş un ekleyin.
Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan 3 beze yapın. Bezeleri mantı hamuru gibi açın.
Çay bardağı ile yuvarlaklar kesip ortasına patates püresinden çay kaşığı ile koyun. Hazırlanan mantıları yarım ay şeklinde sıkıca kapatın.
Hazırlanan mantıları bol tuzlu sıcak suda haşlayın. Piştikten sonra soğuk sudan geçirip süzün.
Üzerine tereyağı kızdırıp toz biber ekleyin. Hazır olan hıngel tabağını sıcak sıcak tüketin. Herkese afiyet olsun..