Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Tarifi: Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? 7 Şubat Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Malzemeleri! Ali Paşa Pilavı Yapımı

7 Şubat Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1318. bölüm yıldızı Ali Paşa Pilavı oldu. Bir yiyenin bir tabak daha istediği Ali Paşa Pilavı tarifi geldi. Kağıt kalem hazırsa Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı tarifini veriyoruz. İşte Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı malzemeleri..

Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Tarifi: Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? 7 Şubat Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Malzemeleri! Ali Paşa Pilavı Yapımı

Kanal D canlı yayın izleyen seyircilerin odak noktası Gelinim Mutfakta yarışı oldu. 7 Şubat Çarşamba gününün gelişiyle meraklı gözler Gelinim Mutfakta 1318. bölüme çevrildi. Günün leziz tarifi Ali Paşa Pilavı oldu. Türk mutfağının zengin ve aromatik pilav çeşitlerinden olan Ali Paşa Pilavı yapımı merak konusu oldu. İster kuzu ya da dana eti isterseniz de tavuk etiyle yapabileceğiniz Ali Paşa Pilavı malzemeleri sizler için derlendi. İçinde birçok baharatlar, kuru meyveler olan Ali Paşa Pilavı tarifi geldi. Peki, Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır? İşte merak edenler için 7 Şubat Çarşamba Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı tarifi..

Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Tarifi: Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? 7 Şubat Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Malzemeleri! Ali Paşa Pilavı Yapımı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ALİ PAŞA PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı tavuk suyu

200 gram kuşbaşı doğranmış et

1 büyük soğan

Yarım su bardağı çam fıstığı

Yarım su bardağı kuş üzümü

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı yeni bahar

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

Birkaç dal maydanoz

Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Tarifi: Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır? 7 Şubat Gelinim Mutfakta Ali Paşa Pilavı Malzemeleri! Ali Paşa Pilavı Yapımı - Resim : 2

ALİ PAŞA PİLAVI NASIL YAPILIR?

Ali Paşa pilavı için önce pirinci bol suda yıkayın. Ardından 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp geniş bir tencereye tereyağını alın.

Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyip salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Yemeklik doğranan soğanı ekleyip kavurun.

Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, yeni bahar, karabiber ve tuzu ekleyip kavurun. Süzülmüş pirinci tencereye alıp biraz kavurun.

Sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav piştikten sonra ocağı kapatıp 10 dakika bekletin. Pilavı servis tabağına alıp üzerini taze nane yaprakları veya maydanozla süsleyin. Afiyet olsun..

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız