Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı TARİFİ: Ağır Misafir Tatlısı Nasıl Yapılır? 23 Ocak Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı

23 Ocak Salı günü maratona devam eden Gelinim Mutfakta 1307. bölüm yıldızı Ağır Misafir Tatlısı oldu. 4 gelin tezgah başına geçip Ağır Misafir Tatlısı yapımına geçti. Merak edilen Ağır Misafir Tatlısı tarifi geldi. Peki, Ağır Misafir Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı TARİFİ: Ağır Misafir Tatlısı Nasıl Yapılır? 23 Ocak Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı

Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi geldi. 23 Ocak Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1307. bölümde merak edilen tarif verildi. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Ağır Misafir Tatlısı nasıl yapılır araştıranlara müthiş tarif geldi. Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı yapanlar için püf noktaları verildi. 23 Ocak Salı günü Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Ağır Misafir Tatlısı oldu. Görüntüsüyle misafirleri şenlendiren Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifini sizler için derledik. Peki, Ağır Misafir Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı TARİFİ: Ağır Misafir Tatlısı Nasıl Yapılır? 23 Ocak Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA AĞIR MİSAFİR TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı kakao

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Birkaç damla limon suyu

KREMASI İÇİN:

1 litre süt

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 parça margarin veya tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz

AĞIR MİSAFİR TATLISI NASIL YAPILIR?

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve düzgünce karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Su ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğumasını bekleyin.

Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve margarin/tereyağını ekleyip karıştırın.

Kekin üzerine krema sürün. Üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz ile süsleyin. Tatlıyı buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Deneyenlere afiyet olsun.

Kaynak: Şermin Temur
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız