Evde dondurma nasıl yapılır?

Evde dondurma yapmak oldukça eğlenceli ve lezzetli bir süreçtir. İşte basit bir vanilyalı dondurma tarifi

Evde dondurma nasıl yapılır?

Malzemeler:
• 2 su bardağı süt (tercihen tam yağlı süt)
• 1 su bardağı krema (kaymak)
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta sarısı
• 1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya extracti
Yapılışı:
1. Yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kasede iyice çırpın, krema gibi pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemine devam edin.
2. Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynayan sütü ocaktan alın ve biraz soğuması için bir kenara bırakın.
3. Soğuyan sütü, yumurta sarısı karışımına azar azar ekleyin ve sürekli çırpın. Bu işlem sütü yumurta karışımına yavaşça ekleyerek yumurtaların pişmemesini sağlar.
4. Yumurta ve süt karışımını tekrar tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamadan pişirme işlemini yaparken dibi tutmamasına özen gösterin.
5. Pişen karışımı ocaktan alın ve vanilya özütünü ekleyin. Karışımı iyice çırpın ve soğuması için bir kenara bırakın.
6. Karışım soğuduktan sonra, krema veya kaymağı ekleyin ve tekrar çırpın.
7. Dondurma karışımınızı dondurucu kabına aktarın. Dilerseniz içine çikolata parçacıkları, meyve parçaları veya fındık gibi eklemeler yapabilirsiniz.
8. Dondurma kabını dondurucuda yaklaşık 4-6 saat boyunca dondurun. Arada bir karışımı çıkarıp tekrar çırpabilirsiniz, bu dondurmanın pürüzsüz olmasına yardımcı olur.
9. Dondurma kıvamına geldikten sonra, servis yapabilirsiniz. Buzluğa koymadan önce, istediğiniz dondurma kaşığını veya spatulayı kullanarak dondurma kabındaki şekline verin.
Evde yapılan dondurma, hazır dondurmalarla karşılaştırıldığında daha doğal ve lezzetlidir. Kendi damak zevkinize uygun farklı aromalar ve eklemelerle de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Irmak Gölnar
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız