Damien Comolli'nin tutuklandığı bildirildi

Fenerbahçe'de Ali Koç'un ilk sportif direktörü olarak görev yapan Damien Comolli, Fransa'da devam eden "sahte menajer" soruşturması çerçevesinde gözaltına alındı.

Damien Comolli'nin tutuklandığı bildirildi

Damien Comolli, son dört yıldır Fransız kulübü Toulouse'un başkanlığını yürütüyordu. Ancak şimdi, eski Paris Saint-Germain menajeri Christophe Galtier'in evlatlık oğlu John Valovic-Galtier ile birlikte "sahte menajer" soruşturması kapsamında tutuklandı. Geçen yaz, Christophe Galtier'in diğer oğlu Jordan Galtier'in Toulouse'da Carles Martínez Novell'in yardımcı antrenörlüğüne atanmasıyla ilgili anlaşma sırasında iddiaya göre Comolli, sahte bir menajer olan John Valovic-Galtier'i bu sürece dahil etmişti.

BU AY İÇERİSİNDE YARGILANMASI BEKLENİYOR

Soruşturma devam ederken dokuz kişi gözaltında tutuluyor. Damien Comolli'nin yargılanmasının bu ay içinde başlaması bekleniyor.

Fenerbahçe'ye 2018 yazında katılan Comolli, 1,5 yıl boyunca sportif direktör olarak görev yaptı. Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından kulübe transfer oldu. Comolli, Temmuz 2020'de Toulouse'un başkanlığına getirildi.

Kaynak: Irmak Gölnar