CHP’lilerin düzenlemeye karşı çıktı! Kartepe Belediyesi yıllık 20 milyon TL kaybedecek

KBB Meclis toplantısında Kartepe Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi ek ilave alanı ile ilgili imar değişikliğine CHP grubu şerh oyu kullandı. Oy çokluğu ile geçen madde kapsamında 190 dönümlük sanayi alanını geliri Kartepe Belediyesinden, Kocaeli Valiliğine geçmiş oldu.

CHP’lilerin düzenlemeye karşı çıktı! Kartepe Belediyesi yıllık 20 milyon TL kaybedecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Toplam 118 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlık yaptı. Meclis toplantısının 55’inci gündem maddesinde Kartepe Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Sanayi Alanının Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesi maddesi görüşüldü. CHP grubu söz konusu önergeye şerh koydu.

“GELİR KAYBI OLACAK”

Madde ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Zeki Karakadılar, “Bu düzenleme Kartepe Belediyemizi mağdur etmektedir. Burada 190 dönüm sanayi alanı bulunuyor. Bu alan Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülecektir. Vergi diliminin farklı olduğunu biliyoruz. Bu vergiler Kartepe Belediyesinden Kocaeli Valiliğine devrolacak. Yıllık 15-20 milyon TL bir gelir kaybı olacaktır. Bölgenin Kartepe yetkisi dışına çıkmasını doğru bulmuyoruz. Kartepe Belediyesi oy çokluğu ile kredi alıyor, oy çokluğu ile araziler satılıyor. Kartepe Belediyesi maaş ödemekten zorlanırken bu gelir kaybını doğru bulmuyoruz” dedi. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: Serhat Güneş