Büyükşehir’e yoğun P plaka talebi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine yoğun bir şekilde P plaka isteği yapılıyor. P Plaka taleplerinin bireysel başvurularla birlikte 1500’ü bulduğu ifade ediliyor

Büyükşehir’e yoğun P plaka talebi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 yıl önce 250 adet P Plaka ihalesine gerçekleştirmiş, ihaleye ilgi fazla olmuştu. Fakat bir çok istekli P pkala alamamıştı. Büyükşehir Belediyesi ise il genelinde artan talebi karşılamak ve yoğun çalışmayan hatlardaki minibüs sayısını azaltmak adına 573 özel halk otobüsüne P Plakaya dönüşme izni vermiş, daha sonra ise bu taleplerden 108’i bu haktan yararlanmaktan vazgeçmişti.

700 P PLAKA TALEP EDİLDİ

Öte yandan Kocaeli’ye her yıl yeni fabrika ve okul açılması, her yıl 50-60 bin dolayında artan nüfus nedeniyle P Plakaya olan talepler yığılmış durumda. En Son kısa adı KOTAB olan Kocaeli Toplu Taşımacılar Birliği, 700 adet P Plaka için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine talepte bulundu.

BÜYÜKŞEHİR TALEPLERE CEVAP VERECEK Mİ?

P Plaka taleplerinin bireysel başvurularla birlikte 1500’ü bulduğu ifade ediliyor. P Plakaya dönüşme hakkından istifade edilmediği için dönüşümü yapılmayan 108 P Plaka için çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu kadar yoğun talep karşısında neler yapacağı merak ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin en geç önümüzdeki yaz kapsamlı bir P Plaka ihalesine çıkması beklenirken bu ihale ile Büyükşehir’in aynı zamanda büyük bir geliri kasasına koyacağı ifade ediliyor.