Aynı tariflerden sıkılanlara işin uzmanından sürpriz makarna sırrı! Meğer hep yanlış haşlıyormuşuz

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

İtalyanların milli yemeği olan makarna, ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkede en çok tüketilen gıdalar arasında yer alır. Pratik ve hızlı bir şekilde, farklı farklı soslar ile servis edilebilen bu yiyecek, özellikle çocuklar tarafından severek tüketilir.

Makarna yapımının oldukça basit bir iş olarak görüldüğünü belirten bazı şefler, aslında bu yemeği hazırlarken bazı önemli püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 10 dakikada hazır olarak sofraları şenlendiren bu yemeğin doğru pişirilmemesi durumunda hamur kalabileceğini, bazı durumlarda istenen de az pişebileceğini ifade eden şefler ayrıca konu ile ilgili farklı bir tarif de verdi. Peki, en lezzetli makarna nasıl hazırlanır? Makarna pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte damaklarınızı çatlatacak enfes makarna tarifimize dair ayrıntılar…

Aynı tariflerden sıkılanlara işin uzmanından sürpriz makarna sırrı! Meğer hep yanlış haşlıyormuşuz - Resim : 1

SÜTLÜ MAKARNA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

Birçok kişi makarnayı suda haşlamayı tercih eder. Bu İtalyan şeflere göre de doğru bir tercihtir. Ancak klasik tariflerden sıkılan, makarnayı farklı lezzetler ile buluşturmak isteyenler için sürpriz bir tarif paylaşan şefler, makarnanın sütte de haşlanabileceğini ve sonuç olarak pilav gibi demlenerek hazırlanabileceğini ifade etti.

Sütlü makarna için gereken malzemeler şu şekilde sıralandı:

  • Yarım paket makarna, 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, bir tutam kekik, bir tutam nane, bir tutam karabiber.

SÜTLÜ MAKARNA NASIL HAZIRLANIR?

Daha önce denemeyenleri müptelası yapacak olan sütlü makarnanın yapılış aşamaları şu şekilde:

  • Orta büyüklükte bir tencere sütü ve zeytinyağını dökün.
  • Süt kaynamaya başlayınca tencereye baharatları ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Son olarak makarnayı tencereye ekleyin ve paketin üzerinde yazan süre kadar pişirin.
  • Süre sonunda genellikle makarna sütü çekmiş olur ancak bazı durumlarda makarnanın cinsine bağlı olarak çekme gerçekleşmeyebilir. Bu durumda tencerede süt kalmış olması sorun yaratmayacaktır.