2023 KPSS, 2023 KPSS sınavı saat kaçta? KPSS sınavı ne zaman açıklanacak?

2023 KPSS’nin son sınavı 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacak. KPSS sınavının tamamlanmasının ardından adaylar KPSS sınav sonuçları? KPSS ne zaman açıklanacak? KPSS sınav sonuçlarına nereden bakabilirim? gibi soruların cevabını haberimizde bulabilir.

2023 KPSS, 2023 KPSS sınavı saat kaçta? KPSS sınavı ne zaman açıklanacak?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye'de kamu sektöründe çalışmak isteyenlerin kariyer yolculuğunda önemli bir adımdır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS, çeşitli kamu kurumları ve kuruluşları tarafından personel alımında temel bir değerlendirme aracı olarak kullanılır. Peki, KPSS nedir, nasıl yapılır, neden bu kadar önemlidir ve nasıl hazırlanılır?

KPSS NEDİR?

KPSS, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın kısaltmasıdır. Türkiye'de farklı düzeylerdeki kadrolara alım yapmak isteyen kamu kurumları ve kuruluşları, KPSS sonuçlarını önemli bir kriter olarak kullanır. Sınav, lisans mezunları için KPSS Lisans, ön lisans mezunları için KPSS Ön Lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS Ortaöğretim olmak üzere farklı türleri bulunur.

KPSS NASIL YAPILIR?

KPSS, genellikle yılda iki kez yapılan yazılı bir sınavdır. Sınavın iki oturumu bulunur: Genel Yetenek ve Genel Kültür. Adaylara çoktan seçmeli sorular yöneltilir ve belirli bir süre içinde bu soruları cevaplamaları istenir. Sınavda doğru cevaplar için puan alınırken, yanlış cevaplar için ceza puanı uygulanır.
Sınavın içeriği, genel yetenek oturumunda matematik, mantık, Türkçe gibi konuları içerirken, genel kültür oturumunda Türk tarihi, coğrafyası, güncel olaylar, temel ekonomi bilgisi ve güncel sosyal bilimler gibi konular yer alır.

2023 KPSS NE ZAMAN?

ÖSYM’nin verdiği bilgilere göre KPSS 6 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. ÖABT saat 10.15'te başlayacak ve 12.45'te sona erecek, ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı saat 14.45'te başlayacak ve 1EK.45'te sonra erecek.

KPSS SINAVI NE KADAR SÜRECEK?

KPSS’YE 6 Ağustos 2023 tarihinde girecek olanlar sınav süresi 75 soru için 120 veya 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Ayrıca ek süre verilmesi gereken adaylar 30 dakika ek engelli süresini kullanabilecek.

2023 KPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? SONUÇLARA NEREDEN BAKILIR?

ÖSYM’nin sitesinden edinilen verilere göre KPSS SONUÇLARI 25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler