Yumuşacık Pandispanya Tarifi | Hem Pratik Hem Leziz Çikolatalı-Sade Pandispanya Nasıl Yapılır?
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Pandispanya tarifi sizler için araştırıldı. Yaş pasta ve tatlı yapımında olmazsa olmazlardan pandispanya yapımında dikkat edilmesi gerekenler sıralandı. Peki, Pandispanya nasıl yapılır? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz yumuşacık Pandispanya tarifi..

PANDİSPANYA TARİFİ
MALZEMELER
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz

PANDİSPANYA NASIL YAPILIR?
Hem yumuşacık hem de bir o kadar kolay şekilde yapabileceğiniz pandispanya tarifi için önce yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Yumurtaların sarısını şekerle birlikte güzelce çırpın.

Yumurta ve şekere ılık su ekleyip güzelce çırpmaya devam edin. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpın. Mikserle çırptıktan sonra spatulayla güzelce içten dışa olacak şekilde karıştırın.

Pandispanya için oldukça önemli olan yumurta aklarını tuzla karıştırıp güzelce çırpın. Yumurtayı hazır olan karışıma ekleyip spatulayla içe doğru karıştırın.

Hazır olan karışımı genelde 22 santim olan kelepçeli kalıba dökeceğiz. Önce kalıbın tabanına düzgün bir şekilde kesilmiş yağlı kağıdı serin. Ardından karışımı güzelce kalıba yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika boyunca güzelce pişirin. Bir o kadar güzel hem de yumuşacık olan pandispanya tarifini adım adım uygulayarak kolayca yapabilirsiniz. Herkese afiyetler olsun..
(Kaynak: Haber Merkezi)