Yılbaşı Sofraları İçin Tarifler
2025 yılbaşına hazırlık yapan vatandaşlar sofranın ana öğünlerine odaklandı. Sofraların demir başları için hazırlıklar başladı. Yılbaşına özel kurabiye, meze, pasta, tatlı, yemek tariflerini sizler için araştırdık. İşte yılbaşı sofraları için tarifler..
2025 yılbaşı için geri sayıma geçen vatandaşlar sofra hazırlıklarına başladı. Sevdiklerini yılbaşı sofrasında ağırlayacak olan vatandaşlar çorbadan ara sıcağa, ana yemekten tatlıya birçok ürünü hazırlamaya başladı. Sofraların vazgeçilmezlerinden olan yemek tariflerini sizler için araştırdık. İşte yılbaşı sofraları için tarifler..
YILBAŞI SOFRALARI İÇİN TARİFLERİ
HUMUS
MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış nohut
Çeyrek su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber
Sumak
HUMUS NASIL YAPILIR?
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. Ardından rondoya alıp üzerine limon suyu, tahin, sarımsak, kimyon ve tuz ekleyin. Hazır olan humusu servis tabağına alıp şekillendirin. Süslemek için ortasına haşlanmış nohut ve kırmızı biberle renklendirin. Sumak ve ince kıyılmış maydanoz serpin. Deneyenlere afiyet olsun..
PORTAKAL PALUZELİ İRMİK TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
Alt Taban İçin;
250 gr karışık bisküvi
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
İrmik İçin;
11 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Paluze İçin;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
PALUZELİ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?
Bisküviye kakao ve tarçını ekleyin. Ardından un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökün. Hamuru yağlı kağıt serilmiş 25 kalıba alın. İrmik, şeker, sütü koyup orta ateşte kaynatın. Vanilya ekleyip soğutun. Portakal suyu, toz şeker ve mısır nişastasını karıştırın.