Kurban Bayramı'nda Yapabileceğiniz En Leziz Kavurma Tarifi | İçi Sulu Yumuşacık Kavurma Tarifi
Bu sene 6-7-8-9 Haziran günlerinde kutlanacak Kurban Bayramı için kavurma tarifiniz hazır mı? Hem küçükbaş hem de büyükbaş kurbanlığın etinden yapabileceğiniz leziz kavurma tarifi sizler için hazırlandı. İşte Kurban Bayramı'nda kolayca hazırlayabileceğiniz kavurma tarifi..

Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazlarından kavurma tarifleri araştırılmaya başladı. Ustasından kavurma tarifine göre en leziz kavurma yapmak isteyenler kalemi kağıdı aldı.

Hem içi sulu sulu hem de dakikalar içerisinde yapabileceğiniz en leziz kavurma tarifi burada..

Kavurma için önce 1 kilo dana kuşbaşıyı tencereye alın. Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyip kavurmaya başlayın.

Sulanmaya başlayan kavurmaya 1 şişe sade maden suyu ekleyin. Maden suyu etinizin yumuşacık olmasını sağlayacak.

Ardından 2 adet orta boy soğan işle 2 diş sarımsak ekleyin. 2 adet yeşil biber, 1 adet kapya biber ve 3 adet domatesi küp küp doğrayıp kavurmaya ekleyin.

Dilediğiniz baharatları ekleyip bir tur çevirdiğiniz kavurmaya tuz eklemeyi unutmayın. Maden suyu yetmezse oranını ayarlayarak ekleme yapın.

Kurban Bayramı sofralarının olmazsa olmazlarından olan kavurma tarifi işte bu kadar. Herkese mutlu bayramlar diliyoruz..
(Kaynak: Başak Çokan)