Kurban Bayramı Tatlı Tarifleri | İster Sütlü İster Şerbetli Kolayca Yapabileceğiniz Bayram Tatlıları
Kurban Bayramı sofralarında kavurmanın yanına eşlik edecek tatlı önerileri sıralandı. Bu sene 6-7-8-9 Haziran günleri kutlanacak Kurban Bayramı günlerinde yapabileceğiniz ister sütlü ister şerbetli tatlı tariflerini sizler için araştırdık. İşte kolayca yapabileceğiniz tatlı tarifleri..

KADAYIF TATLISI TARİFİ
Bayram sofralarının olmazsa olmazı kadayıf tatlısı için önce şerbeti kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyin. Tel kadayıfların üzerine erimiş tereyağını gezdirin.

Kadayıfın yarısını fırın kabına yayın. Üzerine bol miktarda ceviz içi serpip kalan kadayıfları serin. Tatlıyı 180 derecedeki fırında 40 dakika boyunca pişirin.

Sıcağı çıkan tel kadayıfın üzerine soğuyan şerbeti güzelce gezdirin. Şerbetini güzelce çeken tatlıyı pizza dilimi gibi kesip süsleyin. Deneyenlere afiyetler olsun..

EV BAKLAVASI TARİFİ
Kurban bayramında yapabileceğiniz ev baklavası için şeker ve suyu karıştırıp şerbeti kaynatın. Hamuru için yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun.

30 eşit parçaya bölünmüş baklava dilimlerini tek tek açıp aralarına nişasta serpin. Merdaneyle açılan hamurların arasına Antep fıstığı ya da ceviz serpin. Baklavayı istediğiniz gibi kesip üzerine yağ dökün.

160 derece fırında 30 dakika pişen ev baklavasının üzerine tereyağı gezdirin. Sıcak ev baklavasına soğumuş şerbeti güzelce yedirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..
Kaynak: Başak Çokan)