Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi | Zeytinyağlı Soğan Dolması Nasıl Yapılır?
7. sezon finali için geri sayıma geçen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Zeytinyağlı Soğan Dolması oldu. 4 Haziran Çarşamba günü gelinlerin ödevi olan Zeytinyağlı Soğan Dolması nasıl yapılır sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Soğan Dolması tarifi..

Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında Zeytinyağlı Soğan Dolması günün yıldızı oldu. 7. sezon finali için izleyenleri heyecanlandıran yemek yarışmasında 4 gelinin ödevi belli oldu. Mardin esintili soğan dolması yapımında merak edilen tarifin püf noktaları araştırıldı. Gelinim Mutfakta yarışında haftanın üçüncü günü çeyrek altına giden yol Zeytinyağlı Soğan Dolması tarifinden geçti. İşte 4 Haziran Çarşamba günü yapılan tadına doyum olmayan Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Soğan Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ZEYTİNYAĞLI SOĞAN DOLMASI TARİFİ
- 7 adet kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tatlı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı yenibahar
Üzeri İçin;
- 50 gram tereyağı
Sosu İçin;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
ZEYTİNYAĞLI SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?
Dillere destan Zeytinyağlı Soğan Dolması için önce soğanların kabuğunu soyup dik olacak şekilde yarısını kesin. Sıcak su dolu tencereye soğanları koyup haşlayın. Yumuşayınca yaprakları tek tek ayırın. İç harcı için bir kaba kıyma, pirinç ve soğanları alın. Ardından domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, istediğiniz baharatları ve sarımsağı ekleyin. Biraz tat vermesi için nar ekşisi ilave edin. En son kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Soğan yaprağını alıp bir ucuna iç harcını yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tüm soğanlar bittikten sonra salça, nar ekşisi, tuz ve sıcak su karışımını dolmaların üzerine gezdirin. 190 derece fırında 30 dakika pişen soğan dolmalarınızı dilediğiniz şekilde servis edin. Herkese afiyet olsun.