GELİNİM MUTFAKTA VİŞNELİ ANKARA SARMASI TARİFİ 27 MAYIS | Vişneli Ankara Sarması Nasıl Yapılır?
27 Mayıs Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız lezzeti Vişneli Ankara Sarması oldu. Haftanın ikinci günü gelinlerin yaptığı damak şenlendiren tarifin detayları geldi. Peki, Vişneli Ankara Sarması nasıl yapılır? İşte leziz tarif..

Ev hanımlarının severek takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne giriş yapıldı. 27 Mayıs Salı günü yeni bölümü yayınlanan fenomen yarışmada günün yıldız lezzeti Vişneli Ankara Sarması oldu. 4 gelinin en iyi şekilde yapması gereken Vişneli Ankara Sarması yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar belli oldu. Peki, Vişneli Ankara Sarması nasıl yapılır? İşte damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Vişneli Ankara Sarması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA VİŞNELİ ANKARA SARMASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1,5 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- Ceviz
VİŞNELİ ANKARA SARMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Vişneli Ankara Sarması için önce kakaolu bisküvileri robottan geçirin. Büyük borcama eşit şekilde yayıp taban yapın. Tencereye 1 litre süt, un ve şekeri alıp güzelce çırpın. Muhallebi olunca tereyağı, vanilya ve damla sakızı ekleyin. Krem şantiyi yarım su bardağı sütle köpürtün. Krem şantiyi muhallebinin üzerine düzgünce yayın. Eşit parçalara bölüp her parçaya ceviz koyun. Rulo şeklinde sarılan tatlıyı servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..