Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi 29 Mayıs Perşembe | Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

Haftanın dördüncü çeyrek altınını kazanmak isteyen gelinlerin bugünkü ödevi Sebzeli Abant Kebabı oldu. 29 Mayıs Perşembe günü yapılan leziz tarifin detayları belli oldu. Yemeyen bin pişman! İşte Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi 29 Mayıs Perşembe | Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır?

29 Mayıs Perşembe günü yepyeni bölümüyle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta 1634. bölüm yıldızı Sebzeli Abant Kebabı oldu. Haftanın dördüncü günü kalemi kağıdı alan izleyiciler ekran karşısına geçti. Sebze ile etin muhteşem birleşiminde damakları şenlendiren tarif verildi. Peki, Sebzeli Abant Kebabı nasıl yapılır? İşte damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi 29 Mayıs Perşembe | Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ ABANT KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

- 250 gram dana kuşbaşı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 adet domates

- 2 adet biber

- 2 diş sarımsak

- 1 adet soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kekik

- Yarım çay kaşığı karabiber

- 1,5 su bardağı su

- 3 adet patlıcan

- 1 yemek kaşığı salça

- 1,5 su bardağı su

Üzeri İçin;

- Kaşar peyniri rendesi

Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi 29 Mayıs Perşembe | Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

SEBZELİ ABANT KEBABI NASIL YAPILIR?

Sebzeli Abant Kebabı için önce etleri tencereye alıp kavurun. Sıvı yağ ekleyin. Ardından 1,5 bardak su koyup kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişen kuşbaşı ete doğranmış soğan ve biberleri ilave edin. Sarımsağı ekleyip dilediğiniz baharatları koyun. Patlıcanları soymadan ortadan ikiye bölün. Kızgın yağda kızartıp tepsiye alın. Patlıcanların içini güzelce ezip etleri yerleştirin. 1,5 su bardağı sıcak suyla salçayı kıvamlı hale getirip üzerlerine gezdirin. 200 derece fırında pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri ekleyin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri