GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM KADAYIF DOLMASI TARİFİ 5 Haziran Perşembe | Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

5 Haziran Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Erzurum Kadayıf Dolması oldu. Haftanın dördüncü günü yapılan tarifin püf noktaları belli oldu. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır? İşte leziz tarifin detayları..

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM KADAYIF DOLMASI TARİFİ 5 Haziran Perşembe | Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?
KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Ev hanımlarını ekran başına geçiren Gelinim Mutfakta programında günün yıldız yapımı belli oldu. Erzurum yöresine has damak çatlatan Kadayıf Dolması tarifi mercek altına alındı. 5 Haziran Perşembe günü gelinleri tezgah başına geçiren Erzurum Kadayıf Dolması tabağı hazırlamak için kollar sıvandı ve püf noktalar sıralandı. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır? İşte 5 Haziran Perşembe Gelinim Mutfakta Erzurum Kadayıf Dolması tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM KADAYIF DOLMASI TARİFİ 5 Haziran Perşembe | Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM KADAYIF DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER

- 300 gram tel kadayıf

- 1 su bardağı ceviz içi

Bulamak İçin:

- 3 tane yumurta

- Yarım su bardağı süt

- Yarım paket vanilya

Kızartmak İçin:

- Sıvı yağ

Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı şeker

- 2,5 su bardağı su

- 3-4 damla limon suyu

GELİNİM MUTFAKTA ERZURUM KADAYIF DOLMASI TARİFİ 5 Haziran Perşembe | Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 2

ERZURUM KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Erzurum Kadayıf Dolması için önce şeker ve suyla şerbeti hazırlayın. Kaynayınca limon suyu damlatın. Kadayıfı parçalayıp ceviz içlerini kırın. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kadayıfların içlerine ceviz içi koyup dolma gibi sarın. Bir kaba yumurta, süt ve vanilya koyup çırpın. Hazır olan kadayıf dolmalarını önce yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağa atın. Pişen kadayıf dolmalarını soğuyan şerbetin içerisine atın. Hazır olan kadayıf dolmalarını dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri