Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı Tarifi 23 Mayıs 2025 | Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da haftanın son gününe giriş yapıldı. 23 Mayıs Cuma günü final tabağı hazırlayacak gelinlerin ödevi Altın Bilezik Tatlısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı dillere destan Altın Bilezik Tatlısı tarifi burada..

Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı Tarifi 23 Mayıs 2025 | Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Aslı Hünel'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın son günü geldi çattı. Her hafta bir gelinin 10 altın bilezik kazandığı yemek yarışmasında 23 Mayıs Cuma günü yapılacak final tabağı Altın Bilezik Tatlısı oldu. 7'den 70'e herkesin sevdiği Altın Bilezik Tatlısı tarifinin dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için hazırlandı. Hem kıvamı hem de muhteşem tadıyla gün sofralarının aranan ürünü olan Altın Bilezik Tatlısı malzemeleri ve tarifi burada. İşte Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı yapılışı..

Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı Tarifi 23 Mayıs 2025 | Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ALTIN BİLEZİK TATLISI

- 150 gram margarin ya da tereyağı

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- 1 çay bardağı irmik

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tarçın

- 2 adet yumurta

- 2 su bardağı un

Üzeri İçin:

- Yarım su bardağı fındık

Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı şeker

- 2 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı limon suyu

Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı Tarifi 23 Mayıs 2025 | Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

ALTIN BİLEZİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Altın Bilezik Tatlısı için önce şerbetini hazırlayın. Şerbeti için 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı suyu karıştırın. Kaynayınca limon suyu ekleyin. Margarini, yoğurdu, yumurtayı, irmiği, şekeri ve tarçını karıştırın. Ardından kaba un, vanilya, kabartma tozu koyun güzelce yoğurun. Hamuru yağlı kağıt üzerinde açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine şerbeti güzelce gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri