10 Haziran 2025 Salı Gelinim Mutfakta Taşucu Böreği Tarifi | Taşucu Böreği Nasıl Yapılır?
Nur, Sahra, Ezgi ve Seren'in 7. sezon finalinde yarıştığı Gelinim Mutfakta programında haftanın ikinci yemeği Taşucu Böreği oldu. 10 Haziran Salı günü yapılan Taşucu Böreği püf noktaları sizler için araştırıldı. Peki, Taşucu Böreği nasıl yapılır? İşte merak edenler için leziz tarif..

7. sezon finali yarışının tam gaz devam ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne başlandı. Çeyrek altın ile altın bilezik almak için yarışan Nur, Sahra, Ezgi ve Seren'in haftanın ikinci gün maratonu başladı. 10 Haziran Salı günü gelinlerin ödevi Taşucu Böreği oldu. Aslı Hünel günün çeyreğini kapmak için yarışan gelinler için tarifin püf noktalarını paylaştı. Peki, Taşucu Böreği nasıl yapılır? İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Taşucu Böreği tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA TAŞUCU BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
- 3 adet yufka
- 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
- 2 adet beyaz lahana yaprağı
- 1 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1 adet kesme şeker
- 2 çorba kaşığı soya sosu
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Üzeri İçin:
- 2 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı galeta unu
Sosu İçin:
- 1 çay bardağı su
- 2 çay bardağı sıvı yağ
TAŞUCU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Taşucu Böreği tarifi için önce haşlanmış tavuk etlerini güzelce didikleyin. Lahana yapraklarını ince ince kıyıp havucu rendeleyin. Soğanları doğradıktan sonra zeytinyağında kavurun. Kıyılmış lahanaları ilave edin. Rendelenmiş havuç, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kesme şeker ekleyip doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Soya sosunu karıştırın. Yufkayı tezgaha serip hazırlanan sosu fırçayla sürün. 8 parçaya bölünmüş yufkanın içine tavuklu malzemeyi yayın. Kenar kısımlarını içe doğru katlayıp sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra yumurtaları çırpın. Bir kaba galeta unu koyun. Börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. 180 derece fırında kızaran börekleri sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..