KAHVE SEVERLERE ÖNERİLER: En İyi Kahve Çekirdekleri ve Tarzları
Kahve tutkunlarının odak noktası kahve çekirdeklerinin birbirinden farklı tatlarda ve tonlarda oluşu araştırmaları başlattı. Damak tadına göre en iyi kahve çekirdeğini seçmek isteyen kahve severlere popüler kahve önerileri geldi. İşte sizler için derlediğimiz en iyi kahve çekirdekleri ve tarzları..

En iyi kahve çekirdekleri ve tarzları milyonlarca kahve tutkununun odak noktası oldu. İster sert ister yumuşak kahve çekirdeklerinden üretilebilecek kahve tutkunları için geniş yelpaze listesi yapıldı. Kahvesi farklı tat profilleri, aromaları ve asitleri sunan popüler kahve türlerini sizler için derledik. İşte sizler için derlediğimiz en iyi kahve çekirdekleri ve tarzları..
EN İYİ KAHVE ÇEKİRDEKLERİ
- Arabica : Daha hafif, asitli, meyvemsi ve tatlı bir lezzet olan Arabica dünyada en çok tercih edilen kahve türüdür. Arabica çekirdekleri genellikle daha pahalıdır çünkü daha hassas işlemlerle yetiştiriliyor. Brezilya, Kolombiya, Etiyopya, Kosta Rika, Kenya gibi yaygın ülkelerde yetiştiriliyor.
- Robusta: Daha güçlü, acı, yer yer topraklı ve daha az asidik bir tadı olan Robusta Arabica'ya göre daha sert ve dayanıklıdır. Genellikle kahve karışımlarında mevcut. Vietnam, Endonezya, Brezilya, Hindistan'da yetişiyor.
- Liberya: Dumanlı, meyvemsi, çiçeği, bazen hafif meyve asitleriyle bir lezzet sunan Liberya diğer iki tür çok daha nadir bulunduruyor. Özellikle Filipinler ve Malezya'da yetişiyor.
- Excelsa: Tatları genellikle karamelize meyvelerden ve vanilya ile hafif çikolatalı ürünlerde oluşan Excelsa Liberica'nın bir alt türüdür ve Güneydoğu Asya'da yetişir.
POPÜLER KAHVE TARZLARI
- Espresso: Sadece yüksek basınçlarda depolanan yoğun kahvelerden olan Espresso küçük bir fincanda servis ediliyor. Oldukça yoğun ve sert bir tadı var.
- Amerikano: Espressoya sıcak su eklenerek yapılan daha hafif bir kahve türü olan Amerikano daha geniş bir içim hissi sunar. Genellikle kahve severler için daha yumuşak bir alternatif olarak bilinir.
- Latte: Espresso ile buharda kalan süt değiştirir. Yumuşak ve kremalı bir tat sunan Latte genellikle sütlü kahve severler için tercih edilir.
- Cappuccino: Espresso buharda kaldıkları süt ve süt köpüğünün karışımıdır. Hafif ve köpüklü bir yapı sağlar, genellikle kahve ile süt miktarını sevenler için ideal bir seçenektir.
- Türk Kahvesi: İnceltici veya şekerli seçeneklerle cezvede aralıklı yapılır. Telvesiyle birlikte servis edilir. Yoğun, kendine has bir dokuya sahip olan Türk kahvesinin tatları oldukça belirgindir.
- Soğuk Demleme: Soğuk suda uzun sürede demlenen soğuk demleme kahve bünyesinde asiditesi daha düşük tatları pürüzsüzleştirir.