Limonu bu şekilde yemek kanseri bile önlüyor! Mucizevi yöntemi çok az kişi biliyor… Hemen uygulayın!

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda artan ilgi, limonun faydalarını da gündeme getiriyor. Limon, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin bir meyve. Bu özellikleri sayesinde, vücudun serbest radikallerle savaşmasına ve kanser riskini azaltmasına yardımcı oluyor.

Ancak limonun sadece suyunu değil, kabuğunu da tüketmek gerekiyor. Çünkü limon kabuğu, dondurulup rendelendiğinde, limon suyundan 7 kat daha fazla fayda sağlıyor. İşte detaylar...

Limonu bu şekilde yemek kanseri bile önlüyor! Mucizevi yöntemi çok az kişi biliyor… Hemen uygulayın! - Resim : 1

DONDURULMUŞ LİMONUN KANSERLE SAVAŞTIĞI KANITLANDI

Limon, hem tatlı hem de tuzlu yemeklere lezzet katan, hem de içeceklerde ferahlatıcı bir etki yaratan çok yönlü bir meyve. Limon suyu, sindirimi kolaylaştırıyor, ateşi düşürüyor, cilt ve saç sağlığını koruyor. Limon kabuğu ise, organik ve pestisitsiz yetiştirildiğinde, yüksek miktarda antioksidan içeriyor. Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatıyor ve hastalıklara karşı koruyor. Bu nedenle, limonu rendeleyip dondurmak, vücudun antioksidan ihtiyacını karşılamak için etkili bir yöntem.

Dünyanın en büyük ilaç firmalarından biri, 1970’lerden beri yaptığı laboratuvar testlerinde, 12 çeşit kansere karşı limonun etkili olduğunu açıkladı. Limonun kabuğunda bulunan d-limonen adlı bileşik, tümörleri küçültüyor ve kanser hücrelerini öldürüyor. Bu açıdan, kemoterapiden daha fazla etki gösteriyor. Limonu Türk mutfağında genellikle sıkarak kullandığımız için, bu faydadan yeterince yararlanamıyoruz. Oysa limonun kabuğunun kanseri önlemede önemli bir rolü var.

DONDURULMUŞ LİMON NASIL TÜKETİLİR?

Dondurulmuş limon tüketmenin birçok yolu var. Öncelikle limonu iyice yıkayıp, buzdolabına koyuyoruz ve 1 gün bekletiyoruz. Sonra limonu kabuğuyla birlikte rendeliyoruz. Rendelenmiş limonu, yemeklere, salatalara, yoğurda veya maden suyuna ekleyerek tüketebiliriz. Rendelenmiş limon, yemeklere ve salatalara lezzet katarak, iştahımızı açar. Yoğurt veya maden suyuyla karıştırarak, vücudumuzu toksinlerden arındırır ve stresi azaltır. Rendelenmiş limonda, limon suyundan 5-10 kat daha fazla vitamin bulunur. Bu da vücudumuzun direncini artırır.