GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU PİDE DOLMASI TARİFİ: Tavuklu Pide Dolması Nasıl Yapılır? 20 Mart Gelinim Mutfakta Tavuklu Pide Dolması Yapımı
Gelinim Mutfakta Tavuklu Pide Dolması denediniz mi? 20 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1348. bölüm menüsü Tavuklu Pide Dolması oldu. Ramazan ayına yakışır lezzetlerden Tavuklu Pide Dolması nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Pide Dolması tarifi..
20 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. Haftanın üçüncü günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1348. bölüm yıldızı Tavuklu Pide Dolması oldu. Ramazan ayına uygun en leziz tariflerden olan Tavuklu Pide Dolması için kalemi kağıdı alan izleyiciler ekran başına geçti. Birbirinden iddialı 4 gelinin ödevi olan Tavuklu Pide Dolması tarifini sizler için araştırdık. Peki, Tavuklu Pide Dolması nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Pide Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU PİDE DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İÇ MALZEME İÇİN:
400 gram tavuk
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Kimyon
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
TAVUKLU PİDE DOLMASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Tavuklu Pide Dolması için önce su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp çırpın. 10 dakika dinlendirin.
Tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 40 dakika mayalandırın.
İç malzeme için küçük küçük doğranmış tavuğu ve yağı tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Doğranmış biber, soğan ve sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. Salça ekleyip karıştırın. Ardından baharatları ekleyip ocaktan alın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp merdaneyle uzun şekilde açın. Tavuklu iç harcı koyup kenarlarını kapatın.
210 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 1-2 dakika önce üzerine kaşar peyniri serpin. Deneyenlere afiyet olsun..