Kanal D gündüz kuşağının sevilen programı Gelinim Mutfakta yeni güne adım attı. Aslı Hünel’in sunduğu Gelinim Mutfakta 1463. bölüm yemeği Karakuş Tatlısı olarak açıklandı. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yıldızı Karakuş Tatlısı yapmak için hazırlıklara başladı. Hem çıtır çıtır hem de pratik yapımıyla merak edilen Karakuş Tatlısı püf noktaları sizler için derlendi. Peki, Karakuş Tatlısı nasıl yapılır? İşte 2 Ekim Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KARAKUŞ TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 silme çay kaşığı tuz
Bir fiske kabartma tozu
4 su bardağı un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı için yarım küçük limonla şerbet yapın. Şeker, su ve limonu kaynatıp soğutun.
Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan hamur yapın. 6 bezeye ayırıp altlarına ve üstüne nişasta serpip açın.
Açtığınız yufkayı oklavayla 4-5 parmak genişliğinde katlayın. Katları akordion olacak şekilde hazırlayın.
Yarısına kadar katlayınca aralarına ceviz dizin. Ardından kalan yufkayı da cevizin üzerine katlayın.
Sıktırdığınız yerleri bıçakla kesip kuş şeklini verin. Hamurları kızgın yağa atıp kızartın. Kızaranları soğuk şerbete atın. Deneyenlere afiyet olsun..