Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı Tarifi 2 Ekim 2024: Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? Karakuş Tatlısı Malzemeleri

Haftanın üçüncü günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün leziz tarifi verildi. Programın izleyicileri bugün yapılan Karakuş Tatlısı için kağıdı kalemi eline aldı. Peki, Karakuş Tatlısı nasıl yapılır? İşte 2 Ekim Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi..

Haftanın üçüncü günü yayınlanan

Kanal D gündüz kuşağının sevilen programı Gelinim Mutfakta yeni güne adım attı. Aslı Hünel’in sunduğu Gelinim Mutfakta 1463. bölüm yemeği Karakuş Tatlısı olarak açıklandı. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yıldızı Karakuş Tatlısı yapmak için hazırlıklara başladı. Hem çıtır çıtır hem de pratik yapımıyla merak edilen Karakuş Tatlısı püf noktaları sizler için derlendi. Peki, Karakuş Tatlısı nasıl yapılır? İşte 2 Ekim Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KARAKUŞ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı sirke

1 silme çay kaşığı tuz

Bir fiske kabartma tozu

4 su bardağı un

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker

3. 5 su bardağı su

KARAKUŞ TATLISI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı için yarım küçük limonla şerbet yapın. Şeker, su ve limonu kaynatıp soğutun.

Hamur malzemeleriyle ele yapışmayan hamur yapın. 6 bezeye ayırıp altlarına ve üstüne nişasta serpip açın.

Açtığınız yufkayı oklavayla 4-5 parmak genişliğinde katlayın. Katları akordion olacak şekilde hazırlayın.

Yarısına kadar katlayınca aralarına ceviz dizin. Ardından kalan yufkayı da cevizin üzerine katlayın.

Sıktırdığınız yerleri bıçakla kesip kuş şeklini verin. Hamurları kızgın yağa atıp kızartın. Kızaranları soğuk şerbete atın. Deneyenlere afiyet olsun..