GELİNİM MUTFAKTA BOLU KEBABI TARİFİ: Bolu Kebabı Nasıl Yapılır? Bolu Kebabı Malzemeleri ve Yapımı
Haftanın ikinci yarışıyla yola devam eden Gelinim Mutfakta 1347. bölüm yıldızı Bolu Kebabı oldu. Patlıcan ile kaşar peynirin uyumuyla damakları çatlatan Bolu Kebabı tarifi geldi. Peki, Bolu Kebabı nasıl yapılır? İşte 19 Mart Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Bolu Kebabı tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında altın kazanmak isteyen gelinler hünerlerini konuşturdu. 19 Mart Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1347. bölüm yemeği Bolu Kebabı oldu. Patlıcan yemeği severlerin kalemi kağıdı alıp ekran başına kurulduğu Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. Bir yiyenin bir daha tadını unutamadığı Bolu Kebabı tarifi geldi. Peki, Bolu Kebabı nasıl yapılır? İşte 19 Mart Salı Gelinim Mutfakta Bolu Kebabı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BOLU KEBABI TARİFİ 19 MART SALI
MALZEMELER:
3 adet bostan patlıcan
400 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
7-8 tane mantar
1. 5 su bardağı rende domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz karabiber
BOLU KEBABI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Bolu Kebabı için önce patlıcanları sapları üstünde kalacak şekilde ikiye bölün.
İçlerini tuzlayıp bir iki dakika bekleyin. Yıkanan patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın .
Kızarttıktan sonra iç kısımlarını bıçakla kesip çıkarın. Ardından küçük küçük doğrayın.
Kuşbaşı eti bir tencerede suyunu çekene dek kavurun. Küp küp doğranmış mantarları, soğanı ve patlıcanın içini ekleyip pişirin.
Ardından domates rendesi, domates salçası, tuz, baharatları ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Hazırlanan iç harcı içini boşalttığınız patlıcanların içine doldurun. Üzerine kaşar rendesi serpip 180 derece fırında pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..