Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı Tarifi: Eskişehir Balaban Kebabı Nasıl Yapılır? Evde Balaban Kebabı Tarifi

Eskişehir yöresinin dillere destan lezzeti Balaban Kebabı tarifi geldi. 13 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yıldızı Balaban Kebabı oldu. Ekran başındaki seyirciler eline kağıt kalem aldı ve Balaban Kebabı malzemelerini not etti. Tezgah başındaki 4 gelinin ödevi Balaban Kebabı nasıl yapılır haberimizde derledik. İşte Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı Tarifi: Eskişehir Balaban Kebabı Nasıl Yapılır? Evde Balaban Kebabı Tarifi

Haftanın 5 günü saatler 13.00 olduğunda ekrandaki yerini alan Gelinim Mutfakta programı başladı. 13 Aralık Çarşamba günü haftanın üçüncü yayınıyla izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta çeyrek altın yarışı hızlandı. Kanal D izleyicilerin gündeminde ilk sıraya yerleşen Gelinim Mutfakta yeni bölüm başladı. Haftanın üçüncü yayınıyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1278. bölümün yıldızı Balaban Kebabı oldu. Eskişehir yöresine ait olan Balaban Kebabı tarifi geldi. Bir yiyenin tadını bir daha unutamadığı Balaban Köfte nasıl yapılır sizler için araştırdık. Eskişehir Balaban Köfte tarifinin merak edilen püf noktaları geldi. İşte 13 Aralık Çarşamba gününe damga vuran Gelinim Mutfakta Eskişehir Balaban Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Balaban Kebabı Tarifi: Eskişehir Balaban Kebabı Nasıl Yapılır? Evde Balaban Kebabı Tarifi - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA ESKİŞEHİR BALABAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER:

Köftesi için;

500 gram kıyma

1 adet soğan

1 adet yumurta

1 kase galeta unu

1 tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı sirke

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı biber

Maydanoz

Sosu için;

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Az su

Tereyağı ve sıvı yağ

Üstü İçin:

1 kase özenmiş yoğurt

2 küçük boy bazlama

Tereyağı

YAPILIŞI:

Maydanozu incecik kıyıp soğanı rendeleyin. Karıştırma kabına diğer malzemeleri ekleyip köfteyi yoğurun.

Köftelere incecik olacak şekilde şekil verip tavada kızartın. Tavaya bol miktarda sıvı yağ koyup arkalı önlü kızartın.

Salça sosu için tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eridikten sonra salçayı ekleyip kavurun. Su ekleyip biraz kaynatın.

Bazlamayı küçük küpler halinde doğrayıp kızartın. Üzeri için bir kasede yoğurdu çırpın. İstediğiniz miktarda tereyağını tavada kızdırın.

Tabağın altına kızarmış bazlamaları koyun. Üzerine yoğurdu koyun. Yoğurdun üzerine de salça sosu gezdirin.

Salçaların üzerine köfteleri dizip en son kızdırmış olduğunuz tereyağını dökün. Coooss sesini duyduktan sonra afiyetle yiyin..