Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Püf Noktası

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Evde sucuk yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • İki kere çekilmiş orta yağlı kıyma (2 kg)
  • Sucuk baharatı (150 gram)
  • Sarımsak (8 diş)
  • Kırmızı toz biber (4 tatlı kaşığı)
  • Kimyon (2,5 tatlı kaşığı)
  • Yenibahar (1 çay kaşığı)
  • Tuz (3 çay kaşığı)
  • Yedi türlü baharat (2 çay kaşığı)

Tüm malzemeleri rondoya koyun ve sarımsaklar ezilip tüm malzemeler de birbirine karışıncaya kadar malzemelerinizi karıştırın ardından malzemelerinizi streç film yardımı ile sucuk şekline gelecek bir biçimde şekillendirin. Streç film ile şekillendirerek elde ettiğiniz sucukları buzdolabında 5 saat bekleterek sucuklarınızı hazır hale getirebilirsiniz.

Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Püf Noktası - Resim : 1

EVDE SUCUK YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Evde sucuk yapmanın püf noktaları başlıca şunlardır:

  1. Bağırsak Yerine Streç Film Kullanmak

Sucuk, normalde bağırsak ile yapılarak şekil alsa da evde bunu yapmak oldukça zor olacaktır. Bu yüzden sucuğun tadını ya da şeklini bozma riskine girmeden sucukları streç film kullanarak şekillendirmek çok daha iyi olacaktır.

  1. Sarımsakların İyice Ezilmesi

Sucuk yapımının en önemli noktalarından biri sarımsakların iyice ezilmesidir. Kullandığınız rondo eski ise ve sarımsakları tam olarak ezemeyecekse sarımsakları ezici yardımı ile ezdikten sonra karışımla beraber rondoda karıştırmanız daha iyi olacaktır. Sarımsaklar tam olarak ezilmezse sucuğun hem lezzeti hem de formu bozulacaktır.

  1. Sucuk Baharatının Kullanılması

Sucuk baharatı, sucuğun ana malzemelerinden biridir. Bazı kişiler bu baharatın yerini tarife beş türlü baharat ekleyerek ya da yedi türlü baharatı arttırarak doldurmaya çalışsa da bu yanlış bir harekettir. Sucuk baharatı, leziz sucuklar elde etme konusunda olmazsa olmaz bir malzemedir.

EV YAPIMI SUCUKLA YAPILABİLECEK TARİFLER NELERDİR?

Ev yapımı sucukla şu tarifler yapılabilir:

  • Kahvaltılık Sulu Sucuk: Sucuk, birçok kişiye göre yalnızca yumurta ile yenilse de bu aslında yanlıştır. Sucuk, kahvaltı için birçok farklı tarif ile yapılabilir. Bu tariflerden biri de sulu sucuk tarifidir. Bu tarif için öncelikle bir yemek kaşığı domates salçasını ve bir çay kaşığı biber salçasını yağda iyice kavurmanız gerekir. Kavurduğunuz salçanın üzerine sucukları da ekleyerek sucuklar pişene kadar kavurmalısınız ardından tarife iki çay kaşığı pul biber ve yarım su bardağı su ekleyerek birkaç dakika daha pişirmeniz gerekir. Böylece kahvaltılık sulu sucuğunuz hazır hale gelecektir. Bu eşsiz lezzeti, suyuna ekmek bandırarak tüketebilirsiniz.
  • Salçalı Sucuklu Yumurta: Salçalı yumurta ve sucuklu yumurta, kahvaltıların vazgeçilmez malzemeleri arasındadır. Bu iki eşsiz lezzeti bir araya getirerek enfes bir salçalı sucuklu yumurta elde edebilirsiniz. Bu tarif için öncelikle bir yemek kaşığı domates salçasını yağda iyice kavurmanız gerekir. Salçanızı kavurduktan sonra üzerine sucuk ekleyerek sucukları da pişirmelisiniz. Sucuklar da piştikten sonra üzerine 2 yumurta kırarak yumurtaları karışım ile çok da bulamaç olmayacak şekilde karıştırmalısınız. Yumurta da piştikten sonra salçalı sucuklu yumurta hazır hale gelecektir.
  • Sucuklu Patatesli Omlet: Omlet çeşitleri, kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirmenize yardımcı olabilirler. Sucuklu patatesli omlet için öncelikle bir adet küçük boy patatesi küçük küpler şeklinde doğramanız gerekir. Doğradığınız patatesleri 2 yemek kaşığı yağda kavurduktan küp şeklinde doğradığınız sucukları da eklemelisiniz. Sucuklar da piştikten sonra tarife önceden çırpılmış 2 yumurtayı ekleyebilirsiniz. Ardından tuz, karabiber ve pul biber gibi dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Bu tarife kişinin talebi doğrultusunda salça da eklenebilir.