Gelinim Mutfakta Zülbiye Tarifi 29 Nisan 2025 Salı: Zülbiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne?
Aslı Hünel'in her gün bir çeyrek altın dağıttığı Gelinim Mutfakta yarışında günün yıldız yemeği Zülbiye oldu. 29 Nisan Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta'da Zülbiye yemeği için kollar sıvandı. Peki, Zülbiye nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte yanıtı..
Kanal D'nin sevilen yapımı Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci yarışı başladı. 29 Nisan Salı günü ekran macerasına devam eden fenomen yapımda günün yıldız yemeğini en iyi şekilde yapan gelin çeyrek altını yakasına takacak. Osmanlı saray mutfağından günümüze değin uzanan lezzet Zülbiye püf noktaları için haberimizi inceleyebilirsiniz. Peki, Zülbiye nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte 29 Nisan Salı günü yapılan Gelinim Mutfakta Zülbiye tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ZÜLBİYE TARİFİ
MALZEMELER
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, zerdeçal
- Sıvı yağ
ZÜLBİYE NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Zülbiye yemeği için önce etleri sıvı yağda kavurun. Üzerine doğranmış soğan ve salçayı ekleyip güzelce kavurun. Dilediğiniz baharatları ekleyip üzerine sıcak su ekleyin. En son haşladığınız nohutları da yemeğin içine ekleyip güzelce pişmesini bekleyin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..