Masterchef Riso Al Salto Tarifi 19 Kasım 2025 | Riso Al Salto Nasıl Yapılır?

19 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan Masterchef yarışında gecenin yemeği Riso Al Salto oldu. 4 kişinin eleme potasından çıkmak istediği gecede Riso Al Salto yapıldı. İşte Riso Al Salto yemeğinin hazırlanışı..

MasterChef Türkiye programında 19 Kasım Çarşamba akşamı eleme heyecanı yaşanacak. 12 kişinin yola devam ettiği Masterchef’te artık haftada 2 eleme yapılacak. Eleme potasında yer alan 4 yarışmacı bugün Danilo şefin tabağı olan Riso Al Salto tabağını hazırlamaya başladı. Peki, Riso Al Salto nasıl yapılır? İşte merak edilen Masterchef Danilo şefin tarifiye Riso Al Salto yemeğinin hazırlanışı..

Masterchef Riso Al Salto Tarifi 19 Kasım 2025

İtalya'nın sade ve özgün lezzetlerinden olan Riso Al Salto israfı önlemeye yönelik bir çözüm olarak görülüyor. Bir gün önceden kalan risotto'yu değerlendirme amacıyla yapılan Riso Al Salto yemeğinin dışı çıtır çıtır içi ise yumuşak ve kremamsı oluyor. Bu tarifin temel malzemeleri bir önceki günden kalan risotto, biraz tereyağı veya zeytinyağı ve isteğe bağlı sert peynirler olarak biliniyor. Tereyağı risotto’ya ekstra bir lezzet katıyor.

Masterchef Riso Al Salto Nasıl Yapılır?

200 gram pirinç

1 orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

30 ml elma sirkesi ile su karışımı

1 litre tavuk suyu

Yarım su bardağı porçini mantarı

3 yemek kaşığı parmesan

2 yemek kaşığı tereyağı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Riso Al Salto Yapılışı

Riso Al Salto için önce risotto hazırlayın. Pirinci ıslayıp küp şeklinde doğranmış soğanları kavurun. Pirinci ekleyip sotelenmiş soğanlara ekleyin. Sirkeli suyu ekleyip suyunu çektirin. Hazır olduğunda tencereyi ocaktan alıp soğuk tereyağını ve rendelenmis parmesan peynirini ekleyin. Riso Al Salto için hazır olan risotto karışımına peynir ve tereyağı ekleyin.

Masterchef Türkiye Riso Al Salto
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber