Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi 27 Kasım 2025 | Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?

Haftanın dördüncü günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışında günün yemeği Zeytinyağlı Pırasa Dolması oldu. Kalemi kağıdı alan izleyiciler günün yemeği için not almaya başladı. İşte Zeytinyağlı Pırasa Dolması tarifi..

27 Kasım 2025 Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Zeytinyağlı Pırasa Dolması oldu. Haftanın dördüncü günü ekran macerasına devam eden fenomen yapımda gözler günün yemeğine çevrildi. Ekran karşısına geçen izleyiciler Pırasa Dolması nasıl yapılır merak ettiği için kağıdı kalemi alıp not etmeye başladı. İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Pırasa Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi 27 Kasım 2025

Malzemeler

- 3 adet pırasa

- 1, 5 su bardağı pirinç

- 1 adet kuru soğan

- Yarım demet nane

- Yarım demet maydanoz

- Yarım demet dereotu

-1 çay kaşığı pulbiber

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı nane

-1 çay kaşığı karabiber

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- Yarım çay bardağı su

Üzerine;

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- Limon dilimi

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın bugünkü yemeği Zeytinyağlı Pırasa Dolması için önce pırasaları yıkayıp istediğiniz kalınlıkta kesin. Beyaz kısımlarını ortadan ayırıp yarıya kadar kesin. Pırasaları haşlayın. İç harcı için zeytinyağı, soğan ve salçayı soteleyin. Pirinçleri, baharatları ve suyu ekleyip kavurun. İç harç hazır olduğunda her bir pırasa yaprağının içine yeteri kadar harç koyun. Hazır olan pırasaları tencereye düzenli bir şekilde dizin. Üzerine limon dilimi koyup zeytinyağı gezdirin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Gelinim Mutfakta
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber