Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi 5 Kasım || Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

5 Kasım Çarşamba günü altın yarışının devam ettiği Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Zeytinyağlı Kereviz Dolması oldu. Haftanın üçüncü günü gelinler tezgah başına Zeytinyağlı Kereviz Dolması için geçti. İşte damakları şenlendiren Zeytinyağlı Kereviz Dolması tarifi..

Her gün yemi bölümüyle ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği yapıldı. 5 Kasım Çarşamba günü altın yarışının devam ettiği Gelinim Mutfakta yarışında gözler günün yemeğine çevrildi. Zeytinyağlı Kereviz Dolması yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları gelinlerle paylaşan Aslı Hünel en güzel tabağı çıkaran gelinin çeyrek altın kazanacağını söyledi. Peki, Zeytinyağlı Kereviz Dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen damak çatlatan Zeytinyağlı Kereviz Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi 5 Kasım Çarşamba

Malzemeler

- 4 adet büyük kereviz

- 1 limon suyu

- 1 büyük kavanoz garnitür konservesi

- 1 büyük kuru soğan

- 2 adet portakalın suyu

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

Kerevizleri soyup yıkayın. Ortadan ikiye böldükten sonra ortalarına oyuk açın. Hazır olan kerevizleri tencereye dizip tuzlayın. Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin. Kuru soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İçine suyunu süzüp garnitürleri ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Her bir kerevizin üzerine malzemeden ekleyip 2 portakalın suyunu ilave edin. Zeytinyağında güzelce pişirdiğiniz kereviz dolmalarını kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldığınız zeytinyağlı kereviz dolmalarını dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Kereviz Dolması
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber