Gelinim Mutfakta Tavuklu Balkan Mantısı Tarifi 11 Eylül 2025 | Tavuklu Balkan Mantısı Nasıl Yapılır?
11 Eylül Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü yemeği belli oldu. Bugün 4 gelin Tavuklu Balkan Mantısı yapımı için kolları sıvadı. Peki, Tavuklu Balkan Mantısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Tavuklu Balkan Mantısı tarifi detayları..
Her gün yemek ödevlerini en iyi şekilde yaparak çeyrek altın kazanılan Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. 11 Eylül Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü gününün yemeği belli oldu. 4 gelin Tavuklu Balkan Mantısı yapmak için kolları sıvadı. Balkanlara ait dillere destan lezzetlerin denendiği fenomen yapımda Tavuklu Balkan Mantısı nasıl yapılır sizler için araştırdık. İşte merak edilen 11 Eylül Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Tavuklu Balkan Mantısı tarifi detayları..
Gelinim Mutfakta Tavuklu Balkan Mantısı Tarifi
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğüs
- 3 yufka
- 500 gram yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- Biraz nane
- Bir tutam pul biber
Tavuklu Balkan Mantısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında 11 Eylül Perşembe günü yapılan Tavuklu Balkan Mantısı için önce 2 adet tavuk göğsünü haşlamaya bırakın. 3 adet hazır yufkayı gelişigüzel şekilde parçalara ayırıp kurutun. Ardından kesilen hamurları fırında kurutun. Kuruyan yufkaları tekrar ufaltarak servis tabağına yerleştirin. Haşlanan tavukları didikledikten sonra ıslatılan yufkaların üzerine gezdirin. Tavaya sıvı yağ alıp 2 yemek kaşığı salçayı güzelce kavurun. Üzerine pul biber ve naneyi ekleyip yakın. Yufka ve tavukların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu gezdirin ardından salçalı sosu gezdirin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..