Gelinim Mutfakta Sivas Usulü Kelle Tatlısı Tarifi 09 Eylül 2025 | Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 9 Eylül Salı günü gelinlerin ödevi Sivas Usulü Kelle Tatlısı oldu. Haftanın ikinci yemeği için tezgah başına geçen gelinler Sivas Usulü Kelle Tatlısı için kolları sıvadı. İşte Gelinim Mutfakta Sivas Usulü Kelle Tatlısı tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni macera başladı. 9 Eylül Salı günü ekran karşısına geçen izleyiciler Sivas yöresine ait Kelle Tatlısı yapımı için kolları sıvadı. Haftanın ikinci yemeği için tezgah başına geçen gelinler Sivas Usulü Kelle Tatlısı yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalara odaklandı. Peki, Sivas Usulü Kelle Tatlısı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Sivas Usulü Kelle Tatlısı tarifi..
Gelinim Mutfakta Sivas Usulü Kelle Tatlısı Tarifi
Malzemeler
Baklava Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Erişte Hamuru İçin:
- 10 adet yumurta sarısı
- Alabildiği kadar un
İçi İçin:
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 300 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı şeker
- 5 bardak su
- Yarım limon
Sivas Usulü Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Sivas Usulü Kelle Tatlısı için önce yumurtanın sarısını aldığı kadar unla yoğurularak sert bir hamur haline getirin. Hamuru açıp unlayın. İnce ince dilimledikten sonra erişteleri kesin. Şerbeti için 5 bardak şekeri 5 bardak suda kaynatın. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın. Baklava hamuru için 2 yumurtayı kırıp üzerine bir yemek kaşığı sirke, bir çay bardağı süt ve bir yemek kaşığı yoğurdu koyun. Malzemeleri çırptıktan sonra kabartma tozu ve un ekleyip yoğurun. Hazır olan hamuru bezelere ayırın. Badem ve fındık kırıklarını tereyağında kavurun. Erişteleri haşlayıp tereyağı ile karıştırın. Ardından şerbet döküp baklava hamurlarına un serpip açın. Açılan yufkaları tereyağı sürülmüş tencereye kat kat dizin. Yufkaların içine badem, ceviz, fındık ve kuru üzüm ile eriştenin yarısını koyun. Üzerine yeniden kuru yemişleri gezdirin. En üst katına erişte koyup üzerini kapatın. Hamuru tencerenin üzerine kapatıp fırına atın. Pişen tatlıyı sunum tabağına alıp üzerine şerbet dökün. Deneyen herkese afiyetler olsun..