Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi 15 Eylül 2025 || Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelin ile kayınvalidelerin gözde programı Gelinim Mutfakta yarışmasında Sebzeli Abant Kebabı yapılmaya başladı. 15 Eylül Pazartesi günü ekrana gelen fenomen yapımda günün yıldız yemeği Sebzeli Abant Kebabı oldu. İşte damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı tarifi..
Aslı Hünel'in her gün en iyi tabağı hazırlayan geline çeyrek altın taktığı Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 15 Eylül Pazartesi günü ekran macerasına devam eden gelin ile kayınvalidelerin gözde programı Gelinim Mutfakta'nın bugünkü ödevi Sebzeli Abant Kebabı oldu. Günün yıldız yemeği Sebzeli Abant Kebabı nasıl yapılır merak eden izleyiciler için malzemeler sıralandı. Peki, Sebzeli Abant Kebabı nasıl yapılır? İşte damakları şenlendiren Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı tarifi..
Gelinim Mutfakta Sebzeli Abant Kebabı Tarifi
Malzemeler
- 250 gram dana kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı su
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
Üzeri İçin;
- 1 kase kaşar peyniri rendesi
Sebzeli Abant Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni haftanın ilk günü yapılan Sebzeli Abant Kebabı için önce etleri bir tencereye alıp kavurun. Suyunu bırakınca sıvı yağ ekleyip karıştırın. Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın. Altını kısıp mühürlemeye bırakın. Suyunu çektikten sonra içine sarımsak, biber ve domatesleri ekleyin. Baharatları damak tadınıza uygun şekilde ekleyip domatesleri küp küp doğrayıp pişirin. Patlıcanların ortalarını açıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Patlıcanların içini ezip kuşbaşılı harcı ekleyin. 1,5 su bardağı sıcak suda salçayı eritip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Üzerine kaşar peyniri koyup son bir kez daha fırına verin. Kaşar eriyince sıcak servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..