Gelinim Mutfakta Samsades Tatlısı Tarifi 05 Eylül 2025 Cuma | Samsades Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta 1665. bölümle haftanın finali yapıldı. 5 Eylül Cuma günü 4 gelini tezgah başına geçiren günün lezzeti Samsades Tatlısı oldu. Bir yiyenin bir daha tadını unutamayacağı Seferihisar'a özgü Samsades Tatlısı yapımında dikkat edilmesi gereken detaylar sizler için sıralandı.

Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği belli oldu. 5 Eylül Cuma günü 1665. bölümle izleyicilerin karşısına çıkan fenomen yemek yarışmasında büyük yarış başladı. Hem çeyrek altın hem de haftanın ödülü olan 10 altın bileziği kapmak için tezgah başına geçen yarışmacıların yer aldığı Gelinim Mutfakta'nın bugünkü birincisini Samsades Tatlısı belirleyecek. Peki, Samsades Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri ne? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Samsades Tatlısı tarifi..

Gelinim Mutfakta Samsades Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Hamuru İçin:

- 3 su bardağı un

-2 su bardağı su

- Tuz

İç Harcı İçin:

- 4 yemek kaşığı lor peyniri

- 1.5 tatlı kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin:

- 2.5 su bardağı şeker

- 2 su bardağı su

- 1-2 damla limon

Kızartma İçin;

- 1 çay bardağı sıvı yağ

Samsades Tatlısı Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Samsades Tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alıp güzelce kaynatın. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru için unu kaba alın. Üzerine tuz dökün. Suyu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edip 2 eşit parçaya bölün. Merdaneyle açtığınız hamuru ince şeritler halinde kesin. İçine lor peynir ile toz şeker ve tarçını karıştırıp paylaştırın. Hazır olan hamurları muska şeklinde sarın. Tencereye koyduğunuz kızgın Ayçiçek yağında güzelce kızarttıktan sonra şerbetin içine batırın. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Gelinim Mutfakta Samsades Tatlısı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber