Gelinim Mutfakta Osmanlı Mülebbes Dolması Tarifi 13 Ekim Pazartesi) Mülebbes Dolması Nasıl Yapılır?
Yepyeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk lezzeti Osmanlı Mülebbes Dolması oldu. Leziz tarifin detaylarını merak eden izleyiciler kalemi kağıdı alıp ekran karşısına geçti. Peki, Osmanlı Mülebbes Dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen lezzetin tarifi..
Gelinim Mutfakta Osmanlı Mülebbes Dolması yapımı başladı. Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının bugünkü lezzeti Osmanlı Mülebbes Dolması oldu. Yepyeni haftaya adım atan 4 gelin ile 4 kayınvalidenin yarıştığı fenomen yapımda günün lezzeti Osmanlı mutfağından Mülebbes Dolması oldu. Leziz tarifin detaylarını merak eden izleyiciler ekran karşısındaki yerlerini aldı. Peki, Osmanlı Mülebbes Dolması nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Osmanlı Mülebbes Dolması tarifi..
Gelinim Mutfakta Osmanlı Mülebbes Dolması Tarifi
Malzemeler
- 900 gram dana kıyma
- 5 adet patlıcan
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir çay kaşığı kimyon
- Bir çay kaşığı pul biber
- 60 gram pirinç
- Bir demet maydanoz
- Bir demet taze nane
- 250 gram buğday unu
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet kuru kayısı
- 3 yumurta sarısı
Osmanlı Mülebbes Dolması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Osmanlı Mülebbes Dolması için önce içini hazırlayın. Bir kaba dana kıyma, pirinç, maydanoz, nane, tuz, tane kara biber, kuru soğanı alıp güzelce karıştırın. Patlıcanların içini oyduktan sonra biraz tuzlu suda bekletin. İç harcı patlıcanların içine güzelce doldurup ağızlarını domatesle kapatın. Bir tencereye suyu alıp kaynatın. Patlıcanları, kuru kayısıları tencereye dizip haşlayın. Patlıcanları yuvarlak halkalar olacak şekilde kestikten sonra yumurta sarısı, un, soda karışımına batırıp kızgın yağda kızartın. Servis tabağına alıp dilediğiniz şekilde servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..