Gelinim Mutfakta Osmanlı Mamül Tatlısı Tarifi 28 Kasım 2025 | Mamül Tatlısı Nasıl Yapılır?
28 Kasım 2025 Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Osmanlı Mamül Tatlısı oldu. Leziz tarifin detayları ekran başındaki izleyiciler için hazırlandı. İşte Gelinim Mutfakta Osmanlı Mamül tatlısı tarifi..
Kanal D ekranında her gün yeni bölümüyle yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın son menüsü hazırlandı. 28 Kasım Cuma günü Osmanlı Mamül Tatlısı yapan gelinler tezgah başına geçti. 28 Kasım 2025 Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta programında günün yıldızı Osmanlı Mamül Tatlısı yapımı için gerekli olan malzemeler sıralandı. Peki, Osmanlı Mamül tatlısı nasıl yapılır? İşte merak edilen Gelinim Mutfakta Osmanlı Mamül tatlısı tarifi..
Gelinim Mutfakta Osmanlı Mamül Tatlısı Tarifi 28 Kasım 2025
Malzemeler
Hamuru İçin;
- Yarım kilo irmik
- 1, 5 su bardağı un
- 250 gram yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı su
İç Harcı İçin;
- 2,5 su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
- Pudra şekeri
Osmanlı Mamül Tatlısı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan Osmanlı Mamül Tatlısı için kaba irmik, un, yağ, karbonatı alıp karıştırın. Kırılmış ceviz içlerini pudra şekeri ve tarçınla karıştırın. Hamurdan istediğiniz ölçüde parçalar alıp içli köfte şekli verin. İçine hazırladığınız ceviz içinden koyup kapatın. Şekil verdiğiniz mamül tatlısını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derece 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..