Gelinim Mutfakta Osmanlı Aksaray Soğanlaması Tarifi | Aksaray Soğanlaması Naısl Yapılır?
Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Osmanlı Aksaray Soğanlaması oldu. 26 Kasım 2025 Çarşamba günü gelinleri tezgah başına geçiren Osmanlı Aksaray Soğanlaması tarifi sizler için hazırlandı.
Kanal D gündüz kuşağının en çok izlenen yapımlarından olan Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü yemeği Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan soğanlama tarifi oldu. Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Osmanlı Aksaray Soğanlaması oldu. 26 Kasım 2025 Çarşamba günü gelinleri tezgah başına geçiren Osmanlı Aksaray Soğanlaması tarifi sizler için hazırlandı. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Osmanlı Aksaray Soğanlaması yapılışı..
Gelinim Mutfakta Osmanlı Aksaray Soğanlaması Tarifi 26 Kasım 2025
- 1 kilo kıyma
- 5 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
-100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Osmanlı Aksaray Soğanlaması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Osmanlı Aksaray Soğanlaması için önce soğan, sivribiber ve maydanozu küçük küçük kıyıp domatesleri soyun. Tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurun. Domates, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip 5 dakika kavurun. Maydanoz ekleyip unu yavaş yavaş ekleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve suyu koyup yumuşak bir hamur elde edin. Hazır olan hamurdan ufak bezeler açıp yarısına malzemeden koyun. Kenarlarını kapattığınız hamurları önlü arkalı pişirdikten sonra afiyetle yiyin. Deneyenlere afiyetler olsun..