Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması Tarifi 19 Kasım 2025 | Mardin Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Gelin kayınvalide yarışında günün çeyrek altınına giden yol Mardin Etli Soğan Dolması tabağından geçiyor. Mardin Etli Soğan Dolması malzemeleri yazımızda yer alıyor. İşte 19 Kasım Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması tarifi..

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın üçüncü günü Mardin Etli Soğan Dolması yapıldı. Gelin kayınvalide yarışında günün çeyrek altınına giden yol Mardin Etli Soğan Dolması tabağından geçiyor. Mardin yöresine ait Etli Soğan Dolması yapımı için gerekli olan malzemeler yazımızda yer alıyor. İşte 19 Kasım Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması Tarifi 19 Kasım 2025

Malzemeler

- 7 adet kuru soğan

İç Harcı İçin;

- 500 gram kıyma

- 1 su bardağı pirinç

- 1 kase maydanoz

- 2 adet kuru soğan

- Yarım su bardağı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı karabiber

- 2 çay kaşığı sumak

- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri İçin;

- 2 tatlı kaşığı sumak

- Yarım tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı salça

- 1 çay bardağı zeytinyağı

Mardin Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması için büyük soğanları baş kısımlarını kesmeden kabuklarını soyun. Ortasından kesip kaynayan suya atın. İç harcı için tüm malzemeleri harmanlayın. Soğanları yaprak yaprak ayırıp baş kısmına harçtan koyup sarın. Tencereye dizdiğiniz soğan dolmalarının üzerine sumağı suda bekletip ekleyin. Salçalı suyu üzerine güzelce gezdirin. Önce yüksek ateşte sonrasında orta ateşte pişirdiğiniz Mardin Etli Soğan Dolması yemeği hazır. Deneyenlere afiyet olsun..

Gelinim Mutfakta Mardin Etli Soğan Dolması
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber