Gelinim Mutfakta Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi 16 Mayıs 2025 : Kadayıflı Paşa Sarması Nasıl Yapılır?

Hafta finaline yakışır lezzetiyle Gelinim Mutfakta ekranına gelen Kadayıflı Paşa Sarması tarifi araştırıldı. 16 Mayıs Cuma günü gelinlerin ödevi Kadayıflı Paşa Sarması oldu. İşte Gelinim Mutfakta Kadayıflı Paşa Sarması tarifi..

Kadayıflı Paşa Sarması nasıl yapılır?

Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında gözler yeni bölüme çevrildi. 16 Mayıs Cuma günü ekrana gelen yemek yarışında Günün yıldızı Kadayıflı Paşa Sarması oldu. Haftanın son gününe yakışır Kadayıflı Paşa Sarması yapmak için kolları sıvayan gelinlerin ödevinde dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıraladık. İşte Gelinim Mutfakta Kadayıflı Paşa Sarması tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA KADAYIFLI PAŞA SARMASI TARİFİ

- 300 gram kadayıf

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 3 yemek kaşığı şeker

Tavuk Göğsü İçin:

- 1 litre süt

- 1 su bardağı un

- 1 su bardağı şeker

- 125 gram tereyağı

1 paket vanilya

Kadayıf İçi İçin;

- Ceviz

Üzeri İçin;

- Çikolata sosu

- Antep fıstığı

KADAYIFLI PAŞA SARMASI NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Kadayıflı Paşa Sarması için önce kadayıfları tereyağı ve şekerle güzelce kavurun. Soğuduktan sonra fırın tepsisine yayın. Bir tavaya unu alıp kavurun. Ardından süt, kavrulmuş un ve şekerle güzelce muhallebi hazırlayın. İçine tereyağı ve vanilya ekleyip çırpın. Muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün. Tatlıyı 12 dilim olacak şekilde eşit parçalar halinde kesin. Üzerlerine ceviz koyup servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..

Kadayıflı Paşa Sarması Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber