Gelinim Mutfakta İspanyol Böreği Tarifi 1 Ekim Çarşamba || İspanyol Böreği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Empanada oldu. Hamur ve iç harcının birleşmesiyle adından söz ettiren İspanyol Böreği için araştırmalar başladı. Tezgah başına geçen gelinler en güzel İspanyol Böreği yapımı için kolları sıvadı. İşte 1 Ekim Gelinim Mutfakta İspanyol Böreği tarifi..

Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni bölüm başladı. Kanal D ekranında haftanın 5 günü saatler 14.00 olduğunda yayına giren fenomen yemek yarışmasında günün lezzeti Empanada oldu. Hamur ve iç harcının birleşmesiyle adından söz ettiren İspanyol Böreği için gerekli olan malzemeleri araştıran izleyiciler için detaylar sıralandı. Peki, İspanyol Böreği nasıl yapılır? İşte merak edilen 1 Ekim Gelinim Mutfakta İspanyol Böreği tarifi..

Gelinim Mutfakta İspanyol Böreği Tarifi 1 Ekim Çarşamba

Malzemeler

- 4. 5 su bardağı un

- 100 gram tereyağı

- Tuz

İç Harcı İçin:

- 1 adet domates

- 1 adet kapya biber

- 1 adet kuru soğan

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı domates sosu

- 4-5 adet yeşil zeytin

- Pulbiber

Üzeri İçin:

- 1 adet yumurta

İspanyol Böreği Nasıl Yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın üçüncü günü yapılan İspanyol Böreği tarifi geldi. 1 Ekim Çarşamba günü yapılan İspanyol Böreği için tüm malzemeleri harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmayacak şekilde hamur yoğurun. Üzerini örtüp dinlendirilen hamuru kenara alın. İç harç için soğanı yemeklik doğrayıp biberi, sarımsağı, zeytinyağını ekleyin. Ardından domatesi küp küp doğrayıp ilave edin. Hamuru açıp yuvarlaklar yapın. İçine bir tatlı kaşığı harçtan koyup kenarlarını bastırın. Üzerlerine yumurta sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyetler olsun..

Gelinim Mutfakta
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber